In asteptarea nominalizarii oficiale a noului premier PNL, liberalii fac schita noului guvern care ar trebui sa aiba maximum 15-16 ministere. Unele dintre cele actuale vor fi comasate, iar in cazul altora se ia in calcul chiar desfiintarea, scrie Hotnews.ro.

Lista ministerelor asa cum este ea discutata in acest moment:

1. Ministerul Afacerilor Externe ( se comaseaza Ministerul Afacerilor Europene si, posibil, cel al Romanilor de pretutindeni)
2. Ministerul Afacerilor Interne
3. Ministerul Apararii Nationale
4. Ministerul Finantelor ( preia Transgaz si Transelectrica de la Energie)
5. Ministerul Economiei ( se comaseaza Ministerul Energiei, al Mediului de afaceri si Turismul)
6. Ministerul Dezvoltarii
7. Ministerul Justitiei
8. Ministerul Agriculturii
9. Ministerul Muncii
10. Ministerul Mediului (se comaseaza Ministerul Apelor si Padurilor)
11. Ministerul Educatiei (se comaseaza Ministerul Cercetarii si Ministerul Tineretului si Sportului)
12. Ministerul Fondurilor Europene
13. Ministerul Comunicatiilor
14. Ministerul Transporturilor
15. Ministerul Culturii

Liderul PNL, Ludovic Orban, anunta ca viitorul Guvern ar putea fi format de PNL si alte partide politice si va avea ca prioritate "refacerea capacitatilor administrative necesare functionarii statului" si investitiile in domeniul public. El afirma ca va fi un "guvern mult mai suplu", cu 15, maximum 16 ministere, iar prima masura va fi reducerea numarului de structuri birocratice - oficii, agentii, autoritati.

Guvernul Dancila a fost demis joi prin motiune de cenzura. Presedintele Klaus Iohannis a anuntat vineri, dupa ce a avut consultari cu partidele parlamentare in vederea formarii unui nou Guvern, ca luni, cel tarziu marti va desemna un premier care va veni in Parlament cu o propunere de Guvern. El a spus ca se contureaza un Guvern politic PNL sau in jurul PNL.

Sursa foto: Facebook Partidul National Liberal

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri