Bulgaria scapa de monitorizarea pe justitie, in timp ce Romania va continua sa fie supusa mecanismului de cooperare si verificare , MCV, din cauza guvernarii PSD, sustine eurodeputatul PLUS Dragos Tudorache. Acesta precizeaza ca mafia PSD-ALDE a distrus tot progresul facut in ultimii ani si toata increderea castigata in dialogul cu partenerii europeni.

”Bulgaria scapa de MCV. Romania, nu. Acesta e rezultatul concret al guvernarii PSD. O tara distrusa din toate punctele de vedere. De la economie la justitie. Inca din 1990 ne-au aratat cine sunt si ce vor: hotie si cumetrie. In 2016, negociam cu Comisia Europeana, punct cu punct, criteriu cu criteriu, ridicarea MCV. Din ianuarie 2017, mafia PSD-ALDE a distrus tot progresul facut, toata increderea castigata in dialogul cu partenerii europeni. OUG13, atacul obsesiv si sistematic la adresa justitiei, incercarea de decredibilizare a DNA, impunitatea fata de avertismentele europene, toate acestea au adus Romania in situatia de a fi azi ultima tara din Europa sub MCV. Da, Bulgaria a fost scoasa de sub incidenta MCV, in situatia in care in 2016 urma sa fie decuplata de Romania si lasata exact acolo unde ne gasim noi astazi. Vechea clasa politica este singura responsabila si trebuie sa plateasca politic pentru aceasta nedreptate fata de intreaga tara. Romania trebuie sa se curete de influenta nefasta a acestor oameni, de jumatati de masura si de politicieni inchipuiti. Avem suficienti romani gata sa isi slujeasca tara cu dedicatie si bun-simt”, a scris Tudorache, pe Facebook.

Raportul Comisiei Europene privind progresele Romaniei in cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) este unul dintre cele mai critice din ultimii zece ani, au explicat pentru HotNews.ro surse oficiale care au consultat draftul documentului. Potrivit acestora, expertii europeni noteaza ca lupta anticoruptie a scazut foarte mult in intensitate, activitatea DNA cunoscand o descrestere semnificativa. Conform sursei citate, Raportul este mult mai dur pentru Romania decat pentru Bulgaria, expertii europeni notand ca mare parte din recomandarile Comisiei din ultimul raport MCV nu au fost indeplinite de catre autoritatile de la Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Iohannis: Eu nu sunt cu PSD in competitie electorala, ci in razboi