USR si PNL au ajuns la un acord pentru sustinerea guvernului Ludovic Orban, a anuntat liderul USR, Dan Barna, dupa negocierile cu liberalii. El a precizat ca intre punctele convenite sunt alegerile parlamentare anticipate dupa adoptarea bugetului si alegerile prezidentiale, revenirea la alegeri in doua tururi pentru primari si sefii de CJ, abrogarea recursului compensatoriu si renuntarea la pensionarea anticipata pentru magistrati, scrie G4Media.

Dan Barna a precizat ca, tinand cont si de pozitia PNL ca nu se poate cere PNL decat ce tine de acest partid, USR a venit la negocieri am venit cu o propunere de acord politic. "Pentru ca nu avem perspectiva alegerilor anticipate, am solicitat sa fie foarte clar ca obiectivul alegerilor anticipate trebuie sa ramana pe masa dupa alegerile prezidentiale si adoptarea bugetului, iar premierul desemnat a fost de acord", a precizat liderul URS.

El a anuntat ca s-a ajuns la un acord si ca in momentul de fata mai sunt necesare cateva formulari. Dan Barna a prezentat principalele puncte ale acestuia:

  • in justitie: abrogarea recursului compensatoriu, desfiintarea Sectiei Speciale, renuntarea la pensionarea anticipata a magistratilor, adoptarea initiativei „Fara penali in functii publice”
  • in domeniul legislatiei electorale: revenirea la votul in doua tururi de scrutin pentru primari si sefii de consilii judetene, reducerea numarului de semnaturi necesare pentru toate tipurile de candidaturi, corecta reprezentare a diasporei in Parlament, scurtarea termenelor pentru anticipate
  • in economie: repararea efectelor OUG 114, mai putin componenta constructiilor, reducerea impozitarii muncii, infrastructura si prioritizarea principalelor autostrazi, iar despre pensiile speciale urmeaza sa mai discute cele doua partide.

Citeste articolul complet pe G4Media.

Citeste si:
Unde voteaza Orban, Dancila, Iohannis sau Barna la alegerile de astazi
Unde voteaza Barna, Dancila,...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
REZULTATE si REACTII dupa primul tur al alegerilor prezidentiale