La doi ani, dupa ce 21.000 de detinuti au fost eliberati din inchisori inainte de termen prin infama lege a recursului compensatoriu, Digi24 ii pune fata in fata pe parlamentarii care au votat cu victimele celor eliberati. Printre cei scosi de dupa gratii se numara criminali, violatori si pedofili. Multi au recidivat si au comis crime cumplite in acest rastimp. O echipa Digi24 le-a aratat deputatilor fotografii ale victimelor, iar reactiile au fost dintre cele mai surprinzatoare: de la timide pareri de rau si vorbe inghitite, la a da vina pe altii pentru ceea ce ei au aprobat in Parlament.

Digi24 a mers in Parlament cu fotografiile unor victime asasinate ori terorizate de condamnati periculosi, eliberati inainte de vreme din inchisoare.

Florin Iordache - deputat PSD, in timp ce priveste o fotografie cu doi batrani de 80 de ani care au fost ucisi cu bestialitate in casa lor de un beneficiar al recursului compensatoriu: „Mda... Tragic... ce sa va spun? Aaaaaaa.... Putea acest criminal sa iasa din penitenciar... Sau ati vazut ca sunt oameni care au comis crime si fara recursul comensatoriu... Recursul compensatoriu nu a facut decat ca niste indivizi sa... avand in vedere conditiile din inchisoari.. sa iasa mai devreme...”

175 de deputati au votat, fara sa se gandeasca la consecinte, legea care a eliberat din inchisori 21.000 de detinuti, in doi ani.

Digi24 i-a intrebat pe cei mai cunoscuti dintre ei daca au vreo remuscare cand afla ca doi soti de peste 80 de ani au fost ucisi cu bestialitate, in locuinta lor, de un criminal care ar fi trebuit sa fie in puscarie atunci cand a atacat.

Citeste si:
Motiunea de cenzura va fi votata sambata, de la 11:00
Motiunea de cenzura va fi...

Reporter: Stiti de ce v-am arata poza lor? Pentru ca fiica lor a trimis o scrisoare catre parlamentari in care spune ca ii considera la fel de vinovati ca pe cel care i-a omorat. Cum ii raspundeti?

Catalin Radulescu - deputat PSD: V-am spus, eu sunt de acord ca aceste personaje sa nu iasa din puscarie, ca trebuie modificata aceasta lege... Deci trebuie sa o modificam, sunt de acord cu ce zice fiica acestor batrani, dar trebuie sa inteleaga ca o lege trebuie modificata.. nu poti sa modifici in defavoarea comunitatii europene din care facem parte. Daca comunitatea ne spune intr-un fel ce facem? Atunci hai sa iesim, iesim din comunitatea europeana... eu sunt foarte dispus!”

Si deputata Olguta Vasilescu a votat legea care ii ajuta pe detinuti sa iasa din inchisori mai repede, daca stau in celule aglomerate si mizere. A privit si ei fotografiile victimelor.

Citeste mai multe pe Digi24.ro.

Citeste si:
Comisia speciala pentru legile justitiei a fost desfiintata
Parlamentul a aprobat...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Scandal in Parlament pe marginea motiunii de cenzura