Consiliul General al Municipiului Bucuresti hotara, pe 28 martie 2018, printr-o norma interna, ca orice contract incheiat intre Primarie si institutiile in care aceasta este actionar majoritar se poate atribui direct, indiferent de valoarea lui. Asta insemna ca nu mai era necesar pentru niciun contract sa treaca prin procedurile din site-ul de achizitii publice, scrie Buletin.de.

Toate Companiile Municipale in care Primaria Municipiului Bucuresti este actionar majoritar, declarate ilegale de Curtea de Apel Bucuresti si reinfiintate de Gabriela Firea la finalul lui iulie 2019, se incadreaza in aceasta categorie. Valoarea contractelor atribuite direct Companiilor Municipale se ridica la 303 milioane de euro.

Compania Municipala Eco-Igienizare

Compania Municipala Eco-Igienizare a fost infiintata in 2017, iar scopul ei era de a presta servicii de dezinsectie, dezinfectie, salubrizare si deratizare.

Atunci, capitalul social al Companiei era de 120.000 de lei. In prezent, el a ajuns la 10.734.000 lei dupa o majorare din decembrie 2017.

Contractele

Compania Municipala Eco-Igienizare a primit, in 2018, direct, trei contracte din banii publici in valoare de 2,6 milioane de lei.

Primul contract a fost atribuit in mai 2018, a avut valoarea de 568 de mii de lei si a fost pentru curatenia sediilor administrate de Primaria Municipiului Bucuresti.

Al doilea contract a fost atribuit in iulie 2018, pentru prestarea serviciilor de curatenie interioara pe Stadionul Arena Nationala si a avut valoarea de 1,93 de milioane de lei.

Ultimul contract a fost in valoare de 145 de mii de lei si a fost pentru prestarea serviciilor de deratizare la Arena Nationala din 1 noiembrie pâna in 31 decembrie.

Conducere

Institutia este condusa de Ilie Ionel. Inainte sa fie managerul Companiei Municipale Eco Igienizare, Ilie Ionel a avut câteva afaceri cu firme de securitate si de constructii.

Ilie Ionel a intrat in lumea afacerilor in 2004 si 2005 prin compania Interventie Rapida Security, companie de paza din Ilfov si Ionut Trans Construct, companie de constructii infiintata alaturi de mama sa. Ulterior, in 2007 si-a infiintat inca o companie de constructii.

In 2011, Ilie Ionut a renuntat la compania Interventie Rapida Security si si-a cesionat actiunile catre doua companii offshore din Cipru si Panama. In iunie 2012 a primit actiuni din doua companii, Wolf Guard SRL, companie de paza si Service Rapid Cons, companie de curatat cladiri. La doar câteva zile dupa ce a preluat actionariatul companiei Service Rapid Cons, compania a primit doua contracte de deratizare si dezinsectie de la Primaria Voluntari, primarie condusa de Florin Pandele. Contractele aveau valoarea de 11.880 de lei. In 2014, Ilie Ionel si-a cedat actiunile din Wolf Guard SRL catre doua companii engleze cu actionariat cipriot. In 2016 a infiintat compania de paza Battle Guard SRL, companie pe care o detine pâna in prezent, laolalta cu Ionut Trans Construct.

In conducerea Companiei Municipale Eco-Igienizare se mai afla si Eduard Mildner, director general, crescut in institutiile din Voluntari. Conform CV-ul sau, singura companie la care a fost angajat este Ecovol, companie care apartine Primariei Orasului Voluntari. A ajuns acolo in 2012.

De asemenea, el mai este membru in consiliul de administratie de la Green City, alta companie a orasului Voluntari. Acolo, membru in comisia mai este si sotia sa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri