”Niciodata nu am inteles de ce, daca exista PNDL, a trebuit sa se mai nasca si Fondul pentru Dezvoltare si Investitii (FDI), fara resurse de baza. FDI nu are de ce sa existe”, a declarat marti premierul desemnat, Ludovic Orban, in timpul audierii ministrului desemnat de Finante la Parlament.

”La fel, nu inteleg de ce Comisia de Prognoza ia locul Ministerului Transporturilor si decide ce investitii trebuie finantate”, a mai spus Ludovic Orban, referindu-se la faptul ca FDI este gestionat de Comisia Nationala de Prognoza.

Nou instrument numit Fondul de Dezvoltare si Investitii (FDI) a fost lansat de guvern si Comisia Nationala de Prognoza in aceasta primavara. Fondul e gestionat formal de Comisia Naţionala de Strategie şi Prognoza, institutie condusa de Ion Ghizdeanu si care e subordonata de facto premierului Dancila. Instrumentul a fost inventat de Darius Vâlcov, iar lista proiectelor aprobate la finantare arata ca primarii PSD primesc peste 80% din proiecte.

Finantarea proiectelor de dezvoltare se asigura sub forma de granturi, acordate din Fond, iar sursa de finantare a Fondului o reprezinta imprumuturile in lei, acordate din disponibilitatile contului curent general al Trezoreriei Statului. Valoarea totala a imprumuturilor acordate Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza pe un interval de 20 ani este de 10 miliarde de euro. Finantarea va fi acordata pentru mici proiecte in domenii precum sanatatea, mica infrastructura, educatia si cercetarea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri