Conform unui sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM, Klaus Iohannis se afla pe primul loc in preferintele romanilor, cu mai putin de doua saptamani inaintea alegerilor prezidentiale.

Iohannis este urmat de Mircea Diaconu si de Viorica Dancila. Candidatul USR-PLUS, Dan Barna, se afla abia pe locul 4. La coada clasamentului sunt Theodor Paleologu si Kelemen Hunor.

Klaus Iohannis - 45,7%

Mircea Diaconu - 16,7%

Viorica Dancila - 15,1%

Dan Barna - 12,6%

Theodor Paleologu -6,9%

Kelemen Hunor - 2,9%

PNL, in crestere pentru alegerile parlamentare

In ceea ce priveste alegerile parlamentare, se mai arata in sondajul IMAS – Europa FM, 29,6 dintre cei care spun ca ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL – in crestere cu aproape doua procente fata de luna septembrie.

PSD isi mentine locul 2 cu 21,2 la suta, in crestere cu aproape doua procente fata de luna septembrie. USR pierde si in aceasta luna un procent si jumatate, ramane astfel pe locul trei – cu 16,4%.

Pe locul 4, dar la distanta considerabila, se afla ProRomania – partidul condus de Victor Ponta – in crestere cu aproape un procent – ajunge la 10,6% din intentiile de vot.

Locul 5 este ocupat acum de UDMR – cu 5,5%, o mica crestere fata de luna septembrie. Urmeaza formatiunea condusa de Dacian Ciolos – PLUS ajunge acum la 4,5%, in scadere fata de luna anterioara.

ALDE – formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu – pierde doua locuri. Ajunge pe locul 7, cu 4.3 procente. ALDE pierde astfel…2 procente.
Urmeaza Partidul Miscarea Populara – cu 3.4 % din intentiile de vot. Patru la suta dintre cei intervievati au spus ca vor vota cu alte partide.

Citeste si: Ce averi au candidatii la prezidentiale.

Sursa foto: Zerbor / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri