Conform unui sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM, Klaus Iohannis se afla pe primul loc in preferintele romanilor, cu mai putin de doua saptamani inaintea alegerilor prezidentiale.

Iohannis este urmat de Mircea Diaconu si de Viorica Dancila. Candidatul USR-PLUS, Dan Barna, se afla abia pe locul 4. La coada clasamentului sunt Theodor Paleologu si Kelemen Hunor.

Klaus Iohannis - 45,7%

Mircea Diaconu - 16,7%

Viorica Dancila - 15,1%

Citeste si:
REZULTATE si REACTII dupa primul tur al alegerilor prezidentiale
REZULTATE si REACTII dupa...

Dan Barna - 12,6%

Theodor Paleologu -6,9%

Kelemen Hunor - 2,9%

PNL, in crestere pentru alegerile parlamentare

In ceea ce priveste alegerile parlamentare, se mai arata in sondajul IMAS – Europa FM, 29,6 dintre cei care spun ca ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL – in crestere cu aproape doua procente fata de luna septembrie.

Citeste si:
Dan Barna: Sunt optimist, rezultatul nu este al exit-poll-urilor
Dan Barna: Sunt optimist,...

PSD isi mentine locul 2 cu 21,2 la suta, in crestere cu aproape doua procente fata de luna septembrie. USR pierde si in aceasta luna un procent si jumatate, ramane astfel pe locul trei – cu 16,4%.

Pe locul 4, dar la distanta considerabila, se afla ProRomania – partidul condus de Victor Ponta – in crestere cu aproape un procent – ajunge la 10,6% din intentiile de vot.

Locul 5 este ocupat acum de UDMR – cu 5,5%, o mica crestere fata de luna septembrie. Urmeaza formatiunea condusa de Dacian Ciolos – PLUS ajunge acum la 4,5%, in scadere fata de luna anterioara.

ALDE – formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu – pierde doua locuri. Ajunge pe locul 7, cu 4.3 procente. ALDE pierde astfel…2 procente.
Urmeaza Partidul Miscarea Populara – cu 3.4 % din intentiile de vot. Patru la suta dintre cei intervievati au spus ca vor vota cu alte partide.

Citeste si:
Dancila: Votul dat astazi ne ajuta sa continuam campania electorala
Dancila: Votul dat astazi ne...

Citeste si: Ce averi au candidatii la prezidentiale.

Sursa foto: Zerbor / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Cititorii Wall-Street isi doresc o confruntare Dancila-Iohannis