Cum si-a petrecut Viorica Dancila ultima zi de mandat: Omul Rovanei Plumb, pus sef la Departamentul pentru Lupta Antifrauda

In ultima zi petrecuta la Palatul Victoria, Viorica Dancila a eliberat mai multe persoane din functie si a numit un nou sef, pentru un mandat de 5 ani, la Departamentul pentru Lupta Antifrauda. Este vorba de Bogdan Ionut Dintoi, care este considerat un apropiat al Rovanei Plumb. Dintoi este de profesie politist, a activat la Inspectoratul Judetean Valcea si a fost pus de Rovana Plumb sef in ministerele pe la care aceasta a trecut, atat la Ministerul Mediului, cat si la Ministerul Muncii, scrie Digi24.

Pe langa numirea lui Dintoi la DLAF, Viorica Dancila a mai luat cateva decizii in ultima zi de mandat. A numit un nou vicepresedinte la Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor. Constantin Ilie Aprodu a fost numit vicepresedinte cu rang de subsecretar de stat pentru un mandat de patru ani. Aprodu este pensionar din cadrul MApN, asa cum reiese din declaratia sa de avere, el avand o pensie anuala de peste 100.000 de lei. Totodata, Aprodu este si membru al Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si in retragere din SRI, asa cum reiese din declaratia de interese. Aprodu este fostul secretar general din Ministerul Agriculturii si este considerat a fi omul de casa a lui Gabriel Oprea.

Constantin Aprodu a admis in luna iulie, intr-un raspuns pentru G4Media.ro ca il stie pe Gabriel Oprea. ”Il cunosc de 35 de ani, am fost colegi de scoala militara. Daca asta inseamna ca il cunosc, inseamna ca il cunosc”.

Intre 2009 si 2017, Aprodu a fost delegat de Curtea de Conturi ca reprezentant al institutiei in plenul Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, functie ocupata pana pe 3 aprilie 2017. Pe 5 aprilie 2017, el a fost numit de premierul Grindeanu ca secretar general in Ministerul Agriculturii.

O alta numire facuta de Viorica Dancila in ultima zi la Palatul Victoria este cea a Lilianei Minca pe un post de secretar general adjunct in Ministerul Finantelor. Minca a ramas in Guvern dupa iesirea ALDE de la Guvernare.

Citeste si:
Puteri sporite pentru poliția din Hong Kong: percheziții fără mandat
Noua lege chineză privind...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri