Candidatul PSD la alegerile prezidentiale, Viorica Dancila, a declarat ca seful statului, Klaus Iohannis, este "un presedinte dictator, care vrea sa conduca de la pupitrul Administratiei Prezidentiale", insa romanii isi doresc un presedinte care sa raspunda la problemele si intrebarile lor.

"Ceea ce vedem in aceste zile ar trebui sa ne ingrijoreze pe toti. Vedem un presedinte dictator, un presedinte care vrea sa conduca de la pupitrul Administratiei Prezidentiale, vedem un presedinte care este, de fapt, premierul Romaniei, vedem un presedinte care vrea 'Parlamentul meu', un presedinte care vrea 'comisarul meu', si ma intreb: atunci, noi, ceilalti romani, unde suntem? Dumneavoastra unde sunteti? Unde sunteti in deciziile presedintelui? Oare deciziile lui sunt bune pentru noi, sunt bune pentru aceasta tara? (...) Vedem un presedinte care s-a dus ca domnul diriginte cu elevul de mana sa le spuna ce sa faca, sa gireze pentru aceste masuri impotriva oamenilor, vedem un presedinte care a incalcat si continua sa incalce Constitutia", a afirmat Viorica Dancila, scrie Agerpres.

Fostul prim-ministru a afirmat ca nu a inteles de ce Klaus Iohannis a participat la investirea in functie a ministrului Afacerilor Interne, in contextul in care duminica vor avea loc alegeri prezidentiale, dar si la investirea ministrului Justitiei.

"Am inteles prezenta presedintelui Iohannis la instalarea ministrului de la Ministerul Apararii Nationale, de la Ministerul Afacerilor Externe, dar ma intreb si eu, ca multi romani din aceasta tara, ce a cautat presedintele Romaniei la instalarea ministrului Afacerilor Interne, cand este candidat si duminica avem alegeri prezidentiale? Ce a cautat candidatul Iohannis la instalarea ministrului Justitiei, cand pe data de 12 are proces pentru cele sase case? A vrut sa arate ca el i-a instalat, 'Aveti grija, eu v-am adus aici, la ordinele mele trebuie sa raspundeti'. Dar noi nu vrem acest lucru, noi vrem ca presedintele sa raspunda la intrebarile romanilor, la problemele lor, la provocarile care apar pentru aceasta tara", a mai spus candidatul PSD la alegerile prezidentiale.

Viorica Dancila a participat vineri, la Targu-Jiu, la o intalnire cu membrii si conducerile PSD din judetele Olteniei, dar si cu parlamentari din zona. Printre cei care au insotit-o s-au aflat si fostii ministri Petre Daea si Eugen Teodorovici.

Citeste si:
Iohannis a castigat in 78% din sectiile din tara
Iohannis a castigat in 78%...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Evenimente care au marcat diplomatia romaneasca in 2019