Votul este in desfasurare sambata la 07:00 ora Romaniei in Noua Zeelanda, Australia, Japonia, Coreea de Sud, Filipine, China, Malaezia si Singapore, urmand ca la ora locala 12:00 sa fie deschise si sectiile organizate in restul tarilor.

UPDATE: Aproximativ 90.000 de cetateni romani au votat, pana sambata la ora 10,00, in sectiile de votare deschise in afara granitelor, informeaza Ministerul Afacerilor Externe.

Totodata, peste 25.000 de cetateni romani au votat prin corespondenta, potrivit cifrelor publicate pe platforma Biroului Electoral Central, conform Agerpres.ro.

Romanii din afara tarii mai pot vota sambata si duminica la alegerile prezidentiale, intre ora locala 07:00 si ora locala 21:00, la acest scrutin ei avand pentru prima data la dispozitie trei zile pentru a se prezenta la urne: 8, 9 si 10 noiembrie.

Alegatorii care la ora 21:00 se afla la sediul sectiei de votare, precum si cei aflati la rand in afara sediului sectiei pot sa isi exercite dreptul de vot pana la ora locala 23:59.

Citeste si:
Deputatul USR care si-a pus pe Facebook buletinul de vot, amendat
Deputatul USR care si-a pus...

Votul este in desfasurare sambata la 07:00 ora Romaniei in Noua Zeelanda, Australia, Japonia, Coreea de Sud, Filipine, China, Malaezia si Singapore, urmand ca la ora locala 12:00 sa fie deschise si sectiile organizate in restul tarilor.

In strainatate au fost organizate 835 de sectii de votare, cele mai multe in Spania si Italia (143, respectiv 142).

Dreptul de vot poate fi exercitat la oricare din sectiile organizate in afara tarii, pe baza unui document de identitate valabil in ziua votarii. Pot vota la alegerile prezidentiale cetatenii romani care au varsta de cel putin 18 ani, daca aceasta varsta a fost implinita pana in ziua alegerilor inclusiv.

Adresele sectiilor de votare si alte informatii despre procesul electoral sunt publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe in sectiunea speciala dedicata scrutinului prezidential.

Citeste si:
Barna, USR: Am votat pentru schimbare!
Barna, USR: Am votat astazi...

Aproape 79.000 de romani au votat la urne in primul tur al alegerilor prezidentiale pana sambata la 07:00 ora Romaniei, cand s-a incheiat practic prima zi de vot in afara tarii, prin inchiderea sectiilor organizate in Americi: Argentina, Brazilia, Canada, Columbia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, Statele Unite, Uruguay, Venezuela.

Sursa foto: shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
REZULTATE si REACTII dupa primul tur al alegerilor prezidentiale