O femeie in varsta de 62 de ani, din municipiul Constanta, este cercetata intr-un dosar penal pentru tentativa de vot multiplu la alegerile prezidentiale, dupa ce duminica a incercat sa voteze pentru a doua oara la o alta sectie decat cea la care era arondata, informeaza Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Constanta.

"Duminica, la ora 11.30, operatorul de date din cadrul Sectiei de votare 112, din municipiul Constanta, a sesizat o tentativa de vot multiplu pe care a si comunicat-o imediat si in baza careia am initiat cercetarea la fata locului si a fost deschis un dosar de cercetare penala de catre Sectia 4 Politie, in speta fiind vorba despre o femeie de 62 de ani, a incercat sa voteze a doua oara, cu cartea de identitate valabila, la o alta sectie de votare de pe raza municipiului decat cea la care era arondata si unde de altfel isi exercitase dreptul constitutional la ora 9.30 cu vechea carte de identitate, pe care o declarase pierduta", a declarat Andreea Munteanu, ofiter de presa al IPJ.

Pana la aceasta ora le-au fost sesizate politistilor 61 de evenimente la nivel national, jumatate dintre ele nefiind fondate. In ceea ce priveste prezenta la vot, atat in Romania cat si in strainatate, peste 5,8 milioane de romani au votat.

De asemenea, politistii constanteni verifica informatiile potrivit carora primarul comunei Dumbraveni, din judetul Constanta, a fost fotografiat in timp ce dadea bani, duminica, unui membru al sectiei de votare din satul Furnica, in timpul procesului electoral, informeaza Inspectoratul Politiei Judetene (IPJ) Constanta.

Citeste si:
PNL refuza o dezbatere Iohannis-Dancila
PNL si Presedintele Romaniei...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Publicatia germana Der Spiegel il critica dur pe Klaus Iohannis