Trei incidente au fost inregistrate pana acum la Biroul Electoral Judetean (BEJ) Galati si Politia a deschis dosare penale in doua cazuri, pentru frauda la vot.

Reprezentantii BEJ Galati au declarat ca este vorba despre o femeie care s-ar fi filmat in cabina votand si care ulterior a postat imaginile pe o retea de socializare si de doi barbati - unul de 38 de ani, din municipiul Galati, care a votat la sectia nr. 74 si un detinut din Penitenciarul Galati, in varsta de 32 de ani, care a votat prin intermediul urnei mobile - care au votat desi aveau acest drept suspendat prin decizii ale instantelor de judecata, conform Agerpres.ro.

Potrivit IJP Galati, celor doi barbati li s-au intocmit dosare penale pentru frauda la vot. Totodata politistii ancheteaza si circumstantele in care cele doua persoane au putut vota, avand in vedere ca, potrivit legii, inainte de a vota, alegatorii sunt verificati electronic in baza de date si daca exista probleme legate de interdictia de a vota, aceasta informatie apare imediat operatorului.

Cat priveste femeia care si-ar fi filmat votul si ar fi postat imaginile pe o retea de socializare, se pare ca acestea au fost retrase din spatiul online, urmand a se stabili daca se confirma sau nu infractiunea de incalcare a secretului votului.

Citeste si:
PNL refuza o dezbatere Iohannis-Dancila
PNL si Presedintele Romaniei...

Sursa foto: shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Publicatia germana Der Spiegel il critica dur pe Klaus Iohannis