Publicatiile externe il prezinta pe Klaus Iohannis marele favorit in turul 2, in conditiile in care se lupta cu candidatul unui partid cunoscut la nivel inalt pentru problemele de coruptie.

Iata cateva reactii din presa externa aparute dupa publicarea rezultatelor exit-poll de la alegerile prezidentiale 2019.

"Exit-poll-urile din Romania arata ca presedintele actual Klaus Iohannis se va confrunta probabil cu o batalie decisiva cu liderul social-democrat Viorica Dancila. Exit-poll-urile de duminica arata ca presedintele nu va obtine majoritatea absoluta, scrie Ziare.com.

Iohannis a primit numeroase laude in Occident pentru angajamentul sau fata de statul de drept, este vazut castigand in mare masura voturile din turul 2. Dancila a fost prim-ministru pana luna trecuta, cand PSD a fost eliminat printr-un vot de incredere pentru acuzatiile de coruptie", a scris Deutsche Welle.

"Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a castigat duminica primul tur al alegerilor prezidentiale si este probabil sa o infranga pe sefa social-democratilor, fostul premier Viorica Dancila, in turul II din 24 noiembrie", noteaza si cei de la Al Jazeera.

De asemenea, si ibericii de la Europa Press amintesc ca Iohannis este marele favorit al alegerilor din turul 2.

"Iohannis si Dancila se vor duela in turul 2, pe 24 noiembrie, in care sondajele arata ca vom avea o victorie a primului. Daca Iohannis va fi reales, va avea posibilitatea sa numeasca un procuror general care sa lupte impotriva coruptiei atat de prezenta in aceasta tara, cu sprijinul guvernului liberal condus de Ludovic Orban", a notat sursa citata.

In schimb, editia in limba italiana a EuroNews a remarcat votul masiv din diaspora la alegerile prezidentiale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri