La o saptamana dupa inceputul protestelor furioase impotriva adoptarii OUG 13, in ianuarie 2017, europarlamentarul Viorica Dancila le trimitea o scrisoare tuturor colegilor ei de la Bruxelles in care justifica toate modificarile legislative pro-penali politici, scrie Newsweek.

Manifestatiile au inceput la 18 ianuarie 2017, in Piata Universitatii, de unde au ajuns la Guvern. Au participat circa 4.000 de persoane care protestau impotriva legii gratierii.

22 ianuarie, 24 ianuarie, 30 ianuarie 2017: protestele continua, numarul participantilor ajungand la aproape 90.000, in Bucuresti si in tara.

La mitingul din 22 ianuarie participa, pentru prima si ultima oara si seful statului.

La 24 ianuarie, Iohannis anunta ca va declansa un referendum privind „continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice”.

Dragnea: Iohannis da o lovitura de stat

Liviu Dragnea il acuza pe Iohannis ca da o lovitura de stat: „M-am intors de la instalarea presedintelui Americii si l-am gasit pe presedintele Romaniei in fruntea unei noi mineriade, o manifestatie neautorizata, impotriva guvernului Romaniei, impotriva ordinii constitutionale si impotriva votului popular din 11 decembrie, sabotand legalitatea care sta la baza statului de drept”.

31 ianuarie 2017: Spre miezul noptii, guvernul Grindeanu anunta, prin ministrul Justitiei, Florin Iordache, ca a fost adoptata prin ordonanta de urgenta modificarea codurilor penale, precum si proiectul gratierii unor pedepse. 15.000 de oameni ies in strada, in pofida orei tarzii.

1-4 februarie 2017: manifestatii fara precedent in Romania, peste 300.000 de oameni participa la proteste in Bucuresti si marile orase.

5 februarie 2017: guvernul abroga OUG 13/ 2017. In strada se afla intre un milion de cetateni (estimarea Digi 24) si 300.000 (estimarea Guvernului).

Citeste intreg textul si parcurge documentele pe Newsweek.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri