Eurodeputatul PNL Siegfried Muresan a fost ales joi vicepresedinte al Partidului Popular European (PPE) in cadrul congresului formatiunii politice paneuropene de la Zagreb, informeaza surse din cadrul PPE, scrie Agerpres.

Siegfried Muresan a beneficiat de voturile a 331 de delegati din cadrul PPE, devenind unul dintre cei zece vicepresedinti ai PPE, alaturi de David McAllister (CDU, Germania), Helen McEntee (Fine Gael, Irlanda), Petteri Orpo (Kokoomus, Finlanda), Franck Proust (Les Republicains, Franta), Paulo Rangel (PSD, Portugalia), Antonio Tajani (Forza Italia), Esther de Lange (CDA, Olanda), Mariya Gabriel (GERB, Bulgaria) si Johannes Hahn (OeVP, Austria).

Singurii candidati la functia de vicepresedinte respinsi dintre cei validati de Adunarea Politica a PPE pe 9-10 septembrie pentru a candida au fost Ivan Stefanec (KDH, Slovacia) si Averof Neofytou (Adunarea democratica, Cipru).

Siegfried Muresan detine si functia de vicepresedinte al grupului PPE din Parlamentul European si a fost unul dintre cei doi candidati propusi de PNL pentru postul de comisar european dupa ce a venit la guvernare. Candidatul ales de presedintele-desemnat al noi Comisii, Ursula von der Leyen, a fost insa Adina Valean.

Citeste si:
Siegfried Muresan si Adina Valean, propunerile de comisar european
Siegfried Muresan si Adina...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Ilan Laufer si Alexandru Coita lanseaza un proiect politic nou
Setari Cookie-uri