Deficitul bugetar pentru 2018 va fi revizuit la peste 4%, de la 2,76%, cat a fost tinta asumata la inceputul anului, a anuntat, intr-un interviu acordat Bloomberg, ministrul Finantelor, Florin Citu.

Anterior, premierul Ludovic Orban a anuntat ca Guvernul urmeaza sa prezinte si sa adopte saptamana aceasta rectificarea bugetara.

Pentru anul urmator, Guvernul va avea ca tinta incadrarea deficitului bugetar in limita de 3%, permisa in Uniunea Europeana (UE), potrivit Profit.ro.

Citu a avertizat, la mijloul lunii noiembrie, ca deficitul ar putea trece de 4% anul acesta, daca noul Guvern nu va reusi sa remedieze intr-un timp extrem de scurt deficientele majore in ce priveste colectarea veniturilor statului.

"Deficitul la 9 luni trebuia sa fie 2,28%, executia la 9 luni este 2,60%. Azi, va prezint executia la 10 luni, exact cum mi-a predat-o domnul Teodorovici, 2,84%. Este exact ceea ce am preluat (...) Deficitul astazi, asa cum arata situatia, daca nu facem nimic, mai avem o luna si jumatate pana la finalul anului, deficitul bugetar este in jur de 4%, mai precis peste 4%", a spus Citu.

Tot atunci, el a avertizat, in prima sa conferinta de presa ca ministru, ca, in ultimii trei ani, economia Romaniei a fost condusa dupa doua bugete, dupa modelul Al Capone, ca totul a fost premeditat si a anuntat ca va sesiza institutiile abilitate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
PSD: Liberalii au declanşat premeditat criza politică. Acum fug!
Setari Cookie-uri