Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat se reuneste astazi, de la ora 18:60, pentru o analiza a rezultatelor inregistrate la prezidentiale, dupa ce candidatul PSD, Viorica Dancila, a pierdut alegerile in fata candidatului PNL. Viorica Dancila ar urma sa-si anunte demisia din functia de presedinte al PSD, potrivit Mediafax, care citeaza surse politice.


Aceleasi surse spun ca Viorica Dancila ar urma sa primeasca functiile de coordonare in organizatia de femei a PSD, unde a mai detinut functia de lider, dar si pozitia de lider la organizatia din Teleorman.

In functia de presedinte interimar al PSD ar urma sa fie numit Marcel Ciolacu, cel mai probabil.

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputatilor, a anuntat ce a discutat cu Viorica Dancilă, luni seara, acasa la sefa PSD. „Am vorbit in aceasta seara cu Viorica Dancila, despre intalnirea pe care urmeaza sa o am cu presedintii de organizatii pentru a discuta despre rezultatului obtinut la aceste alegeri. Este firesc sa se intample acest lucru dupa orice scrutin. Vreau sa spun cat ce poate de clar ca aceasta discutie a fost una calma, asezata si productiva. A fost o campanie in care s-a muncit mult, multumim tuturor celor care s-au implicat si multumim milioanelor de romani care au dat un vot de incredere Partidului Social Democrat si Vioricai Dancila”, arata Ciolacu, pe pagina de Facebook.

Ciolacu ar urma sa fie sustinut de tabara Stanescu-Firea, ambii urmand sa faca parte din conducerea colectiva, scrie si Digi24.

Totusi, baronul PSD Olt, Paul Stanescu, ar juca la doua capete, in ultimele zile avand discutii si cu Claudiu Manda, un alt lider care ar vrea sa profite de indepartarea Vioricai Dancila.

Claudiu Manda este un alt nume vehiculat pentru conducerea colectiva alaturi de Ionel Arsene, Niculae Badalau si Marian Oprisan, desi ultimii doi nu sunt agreati de Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat, Viorica Dancila, a anuntat inca de duminica seara ca va fi facuta o analiza a rezultatului obtinut in turul doi al alegerilor prezidentiale in cadrul Comitetului Executiv National al partidului, mentionand ca desi unii ii cer demisia, nu va face acest gest, scrie Agerpres.

"Eu stiu ca multi vor sa plec eu, dar de data aceasta nu am sa fac acest lucru, pentru ca eu consider ca partidul este mai important si consolidarea noastra pentru alegerile locale si parlamentare mult mai importanta decat lupta politica din interiorul partidului", a sustinut Dancila.

Totodata, duminica seara, dupa aflarea primelor rezultate ale prezidentialelor, Firea a afirmat ca partidul nu are nevoie neaparat de o noua conducere, ci de o noua viziune.

Intrebata daca PSD are nevoie de o noua conducere, ea a spus: "Nu neaparat de o noua conducere, pentru ca avem o conducere statutar aleasa in urma unui congres, avem nevoie de o noua viziune, de indreptarea greselilor si erorilor pe care le-am facut noi toti. Trebuie sa ne adunam, sa spunem sincer ce gandim, atunci cand un coleg de-al nostru are o idee poate mai revolutionara sa nu-l mai inabusim, cum au fost CEx-uri in care mai veneam cativa dintre noi sa facem anumite propuneri de imbunatatire a activitatii partidului si eram izolati sau dati afara".

Presedintele PSD Buzau, Marcel Ciolacu, a sustinut ca partidul are nevoie de "un nou inceput", dupa "un rezultat dezastruos" la turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

"Rezultatele ne arata (...) ca in turul II al alegerilor prezidentiale PSD a luat cel mai mic numar de voturi din istorie. (...) Sa fim cinstiti: este un rezultat dezastruos, care vine dupa un rezultat la fel de prost la europarlamentare. Si atunci, si acum, s-au facut doar analize judetene, nimic la nivel national. Acum cred ca e timpul sa vedem unde am gresit cu adevarat la nivel central, sa judecam rational si apoi sa trecem la fapte. PSD are nevoie de un nou inceput. Avem alegeri locale in sase luni. Acolo nu mai avem voie sa pierdem!", a scris Ciolacu, luni, pe Facebook.

Seful PSD Giurgiu, senatorul Niculae Badalau, a afirmat, la randul sau, ca este necesara o analiza serioasa in partid, cei care au condus campania electorala "sa aiba barbatia sa si-o asume" si a spus ca "in politica exista un singur act: demisia sau alegeri".

Potrivit unor surse politice, luni seara, aproximativ 35 de lideri ai organizatiilor judetene ale PSD reuniti la o intalnire informala convocata de liderul PSD Buzau, Marcel Ciolacu, au decis sa solicite in cadrul CExN demisia conducerii partidului - presedinte, presedinte executiv, secretar general, vicepresedinti.

Conform surselor amintite, la intalnire s-ar fi agreat ca in cazul in care Eugen Teodorovici, presedintele executiv al PSD, si Mihai Fifor - secretar general, vor refuza sa demisioneze, sa se ia calcul suspendarea celor doi din partid sau chiar excluderea. Pana la organizarea unui congres, cel mai probabil in luna februarie, partidul ar urma sa aiba o conducere colectiva, sustin aceleasi surse.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri