Ludovic Orban, despre Legea pensiilor: Nu va fi nicio apocalipsa bugetara; nu vreau sa dau OUG in astfel de domenii

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, ca aplicarea Legii pensiilor nu va duce la o "apocalipsa bugetara" si a afirmat ca nu doreste sa emita o ordonanta de urgenta in domenii "vitale si sensibile".

"Am vazut ca toata lumea spune ca, daca se aplica Legea pensiilor, o sa fie apocalipsa bugetara. Eu va spun ca nu va fi nicio apocalipsa bugetara. Legea pensiilor este in vigoare. Ca sa poti sa schimbi Legea pensiilor, ai nevoie de o majoritate parlamentara. Eu va spun din capul locului, eu nu vreau sa dau o ordonanta de urgenta in astfel de domenii extrem de vitale si de sensibile. Sigur ca vom face o evaluare extrem de serioasa cu ce masuri trebuie sa luam si mai ales care este capacitatea reala de a putea sustine plata pensiilor", a afirmat seful guvernului, care a participat la conferinta "Buget si fiscalitate 2020: dinspre politica oficiala spre mediul de afaceri", organizata de CursDeGuvernare.ro, cu sprijinul ASE si AMCHAM, scrie Agerpres.

La aceeasi conferinta, economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei, Valentin Lazea, a afirmat ca prorogarea Legii pensiilor este singura solutie pentru ca deficitul bugetar sa nu creasca.

Premierul Orban a facut apel la programul de guvernare.

"Avem un program de guvernare pe care l-am prezentat. In acel program de guvernare este foarte clar ca pregatim o echipa mai larga de lucru, care sa indrepte ce e de indreptat in sistemul de pensii, pregatim studii de impact, analize foarte serioase, dar in baza prognozelor pe termen lung a acestor studii de impact vom veni cu o modificare, dar nu in aceasta perioada. Este putin probabil ca in an electoral un Parlament sa modifice legea", a apreciat Orban

Citeste si:
Orban: Proiectul privind desfiinţarea pensiilor speciale,...
Orban: Proiectul privind...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri