Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a salutat miercuri schimbarea conducerii Partidului Social Democrat, adaugand ca, deocamdata, este prematur sa discute despre o alianta preelectorala in perspectiva alegerilor locale.

Ponta crede ca locul Pro Romania, "partid modern de centru stanga", este deocamdata in Opozitie, pozitie in care poate construi alaturi de PSD "care trebuie mai intai sa-si faca propria analiza si sa vada ce au gresit in ultimii trei ani",

"De fapt, din 2017, a inceput seria de greseli, care sper ca s-a terminat aseara. Cu atat mai bine, ca suntem in Opozitie si Pro Romania si PSD-ul. (...) Depinde numai de ei (o apropiere mai clara - n.r.). Eu n-am fost niciodata si nici n-o sa ma auziti ca scopul meu este sa ma lupt cu PSD-ul, dimpotriva vreau sa reprezentam alegatorii, vreau sa facem ce am facut in 2010 - 2011 si anume, chiar daca suntem in Opozitie, sa incercam sa temperam, sa corectam excesele unei puteri de dreapta care acum detine absolut tot - presedinte, prim-ministru, majoritate parlamentara - si sa-i reprezentam pe oameni. (...) Cred ca am procedat corect sa nu votam Guvernul, pentru ca au o majoritate, asa cum o au. Si daca vor fi proiecte bune ale noii guvernari le sustinem, dar suntem in Opozitie si acolo este in acest moment locul nostru. Nu cred ca, in acest moment, se mai pune problema de rasturnat Guverne si ne pregatim pentru alegerile de la anul. Si cel mai important lucru este cum se trece peste problemele grave economice, sociale, bugetare, in primul rand. (...) Situatia seamana foarte mult cu cea din decembrie 2009", a declarat liderul Pro Romania, la Parlament.

Intrebat cum comenteaza faptul ca presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat ca nu exclude aliante cu Pro Romania in teritoriu pentru alegerile locale, Ponta a precizat ca nu a avut inca discutie in acest sens.

"Nu am avut o discutie si cred ca e prematur. Noi, Pro Romania, suntem de centru-stanga, este si motivul pentru care anumiti colegi au preferat sa mearga alaturi de PNL, ca nu sunt de centru-stanga. (...) Cand eram toti impreuna, in 2016, am castigat foarte mult, dupa care din 2017 a inceput hacuirea social-democratiei, au inceput greselile care au dus la esecul din 2019. Depinde doar de ei. Noi ne tinem de drumul nostru si vrem sa atragem oameni noi, tineri, (...) sa construim pentru 2024 o alternativa serioasa si moderna. (...) Salut schimbarile facute la PSD. Acum cred ca e necesar sa faca schimbari de profunzime", a adaugat Victor Ponta.

In opinia acestuia, fostul lider al PSD Viorica Dancila a facut "trei mari greseli care au costat-o": a decis sa candideze la prezidentiale, "desi nu avea sanse", a decis sa se certe cu ALDE si cu Calin Popescu-Tariceanu, in loc sa duca lupta cu PNL si USR si a pierdut guvernarea.

"Nu ma consider niciun adversar in continuare cu doamna Dancila. Asa se intampla in politica - cand gresesti, iti asumi si lasi pe altcineva", a sustinut Ponta.

El a adaugat ca este dispus ca discute si cu presedintele Klaus Iohannis. "Iohannis a fost ales legitim pentru un al doilea mandat. Eu nu-l sustin pe domnul Iohannis, dar sustin Romania si sper sa aiba succes", a argumentat presedintele Pro Romania.

In ceea ce priveste relatia cu europarlamentarul Mihai Tudose, care i-a cerut demisia, Ponta a reamintit ca i-a cedat mandatul sau acestuia, iar "orice fapta buna nu ramane nepedepsita". "Eu sunt liderul Pro Romania si alaturi de Pro Romania vrem sa facem in continuare ce am inceput si anume un proiect de centru-stanga modern, pro european, progresist. Nu e usor. Ca la orice inceput, sunt oameni care rezista pe drumul asta, oameni care pleaca. Sunt absolut convins ca e nevoie in Romania de un partid de centru-stanga si de idei moderne. (...) Eu i-am cedat mandatul meu domnului Tudose si orice fapta buna nu ramane nepedepsita", a spus el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri