Fostul ministru al Justitiei Tudorel Toader a transmis Comisiei de la Venetia, al carui membru inca este, o scrisoare in care sustine ca a aparat Justitia si s-a opus unor masuri dorite de social-democratii din ale caror guverne a facut parte.

Scrisoarea lui Toader vine in conditiile in care exista solicitari catre premierul Ludovic Orban de a-l revoca pe acesta din functia de membru al Comisiei de la Venetia, scrie Ziare.com.

In documentul trimis Comisiei si publicat pe pagina de Facebook de Tudorel Toader, fostul ministru spune ca spera ca Guvernul Orban sa ia in calcul in decizie o lista de 7 "imprejurari" pe care le enumera, printre care faptul ca nu a dat ordonanta pentru aministie si gratiere. Despre modificarea Codurilor Penale si Legile Justitiei, Toader arata cu degetul fie spre Parlament, fie spre Curtea Constitutionala.

Astfel, Toader spune, dupa ce isi enumera si functiile din CV, ca, indiferent de ce se va intampla cu titulatura sa de membru al Comisiei de la Venetia, va "ramane atasat valorilor constitutionale promovate de catre Comisie".

"Domnule Presedinte, prin aceste cateva exemple, dintr-o dinamica legislativa plina de interese, suprapuneri de competente si controverse; reafirmand faptul ca imi asum tot ceea ce am facut sau nu am facut eu in domeniul justitiei; reafirmand faptul ca nu imi asum nimic din ceea ce au facut sau nu au facut altii, in acelasi domeniu; dupa 10 ani de judecator constitutional, sapte ani de agent de legatura al Curtii Constitutionale la Comisie; avand calitatea de membru titular al acesteia; indiferent de calea de urmat, voi ramane atasat valorilor constitutionale promovate de catre Comisie!", isi incheie Toader scrisoarea.

Amintim ca reprezentantii Reset Iasi si fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna au cerut Guvernului Orban inlocuirea lui Toader din Comisia de la Venetia si din toate forurile in care reprezinta statul roman.

Cei de la Reset Iasi amintesc ca in urma analizei mandatului lui Tudorel Toader (23 februarie 2017 - 24 aprilie 2019) si a modificarilor pe care acesta le-a operat la Legile Justitiei, inclusiv infiintarea Sectiei Speciale de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SSIIJ), au constatat "ca activitatea dlui Tudorel Toader din functia de ministru al Justitiei a fost in totala contradictie cu principiile, valorile, Statutul si chiar recomandarile exprese ale Comisiei de la Venetia, organism constituit in cadrul Consiliului Europei".

Ei amintesc ca pe 22 februarie au adresat Comisiei de la Venetia o scrisoare in care au descris masurile luate de Toader, insistand asupra ordonantei de operationalizare a Sectiei Speciale, institutie asupra careia Comisia de la Venetia s-a pronuntat in termeni defavorabili, afirmand ca aceasta "risca sa constituie un obstacol in calea luptei impotriva coruptiei si a criminalitatii organizate".

Activitatea lui Toader apare si in raportul MCV din toamna acestui an, cel mai dur raport de cand Romania a intrat sub Mecanism.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri