Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat ca fostul sef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, comisar-sef in rezerva, va fi numit in functia de sef de cabinet incepand cu saptamana viitoare.

Traian Berbeceanu (45 de ani), denumit Comisarul Cattani, a fost "Politistul anului" in 2007 si 2013 la categoria "Combaterea Criminalitatii Organizate"siPolitistul anului 2013, scrie Ziare.com.

Intr-un interviu recent acordat jurnalistului Catalin Striblea, el spunea ca s-a pensionat in 2018.

"In suflet sunt politist si o sa raman politist intotdeauna. Nu mai sunt activ. Acum un an m-am pensionat. Din punctul meu de vedere, politistii in cei 25 de ani de activitate au parte de o uzura pe partea fizica deosebita.

Acestia pot fi folositi pentru experienta lor in functii neoperative, chiar si dupa cei 25 de ani. In cursul anului 2004, in timp ce investigam o grupare infractionala, am suferit un infarct, in timp ce eram la birou. Infarctul a fost generat de oboseala, stres, fumat, cafea, mancat nesanatos," spunea Berbeceau, la Digi Fm.

Comisarul-achitat, procurorii- condamnati

Fostul politist a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT pentru acuzatia ca ar fi sprijinit o grupare infractionala specializata in evaziune fiscala cu produse petroliere. Simultan cu ancheta DIICOT, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe procurorii si politistii care l-au anchetat pe comisarul-sef.

Pe 30 iunie 2016, Berbeceanu a fost achitat de instanta suprema, fostul sef al DIICOT Alba Ioan Muresan a primit o pedeapsa de sapte ani de inchisoare, iar ofiterul de politie judiciara de la BCCO Alin Mirel Muntean a fost condamnat la patru ani de inchisoare.

Dosarul se afla in faza de apel, iar Berbeceanu a cerut Inaltei Curti sesizarea Curtii de Justitie a Uniunii Europene, solicitare care i-a fost admisa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri