Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost intrebat, joi, in timpul unei conferinte de presa organizata pentru a-si face un bilant dupa o luna de cand si-a preluat mandatul, de ce nu l-a demis pe secretarul de stat Raed Arafat. Seful MAI a explicat ca, in momentul de fata, la nivelul institutiei, are loc un audit si ca deciziile vor fi luate la final.

"Acum, la IGSU, este un audit si, probabil saptamana viitoare, o sa imi prezinte o concluzie legata de partea tehnica, financiara, achizitii. Eu am perceput ca de-a lungul timpului acest inspectorat a avut si parti bune, dar si mai putin bune.

Incepand cu prabusirea din muntii Apuseni, Colectiv, Caracal, Timisoara in urma carora au demisionat Radu Stroe dupa Apuseni, dupa Colectiv - Ponta si Moga, dar la IGSU este in continuare atmosfera pozitiva, un spectacol de imagine extraordinar fara sa se analizeze sau sa incerce cineva sa caute cauzele unor asemenea evenimente", a declarat ministrul.

Vela a precizat ca astfel de evenimente, "ca accidentul din Apuseni unde dr Zamfir a fost un erou", au loc din "incompetenta unora sau altora".

"Daca nu se mai intampla, insemna ca cineva lua masuri. Daca se intampla, ceva e putred in Danemarca. Eu vreau sa iau masuri sa nu se mai intample astfel de evenimente in Romania", a punctat ministrul.

Intrebat daca in cadrul acestui audit va fi analizat si filmuletul aparut recent cu ceea ce s-a intamplat la Colectiv, Vela a replicat: "tot".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Marcel Vela: Cei cu viza de flotant "au devenit o masa de manevra"