Ministrul de Interne, Marcel Vela, spune ca în acesta saptamana va fi finalizat un plan de restructurare a institutiilor din Ministerul de Interne, incluzand Politia si Jandarmeria, si ca a avut discutii doar cu reprezentantii Jandameriei legat de un model cu comanda regionala. El sustine ca astfel se vor reduce multe posturi de conducere cu salarii foarte mari.

Vela a declarat, luni, ca toate institutiile de arma trebuie sa trimita propriile propuneri de reorganizare pana marti si ca pana la finalul saptamanaa va fi gata un plan de reorganizare a institutiilor, scrie Hotnews.ro.

El a spus ca pana acum a discutat doar cu reprezentantii Jandarmeriei, care au fost de acord cu o reorganizare dupa modelul Politiei de Frontiera, care are doar cinci inspectorate regionale, în locul a 40 de inspectorate judetene.

"Au fost de acord sa existe o comanda regionala care sa aiba in raspunde cateva inspectorate. Pentru Ministerul de Interne va fi bine pentru ca se reduc posturi de conducere cu salarii foarte mari, ramanand astfel bani pentru dotari, de exmplu", a afirmat Marcel Vela.

Citeste si:
Vela: S-ar putea sa fie o epidemie de angajari pe grade de rudenie
Vela: S-ar putea sa fie o...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Marcel Vela: Cei cu viza de flotant "au devenit o masa de manevra"