Senatul a adoptat, în şedinţa de plen, moţiunea simplă "Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie", depusă de social-democraţi împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela, scrie Agerpres.

Votul a fost exprimat cu bile.În favoarea moţiunii au votat 65 senatori, 25 au fost împotrivă şi au fost înregistrate 5 abţineri.

Semnatarii moţiunii îi solicită ministrului de Interne să demisioneze pentru că prin ordonanţele militare emise a fost luat "un lung şir de decizii contradictorii" şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Citește și: PSD îl acuză pe Marcel Vela că a falsificat datele despre coronavirus

Toate măsurile din perioada pandemiei cu noul coronavirus, deşi restrictive, au fost corecte şi au fost luate pentru a proteja sănătatea populaţiei, a declarat, marţi, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, la dezbaterea moţiunii simple depuse împotriva sa în Senat.

"Am pornit de la acelaşi start cu ţări precum Spania, Italia, Franţa, Belgia sau Marea Britanie, care astăzi înregistrează cifre tragice comparativ cu cele din România. Ceea ce ne demonstrează nouă - şi dumneavoastră ar trebui - că măsurile, deşi restrictive, au fost corecte şi au fost luate pentru a proteja sănătatea populaţiei", a spus Vela.

El a explicat că toate deciziile au fost luate în urma unor analize tehnico-ştiinţifice, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, prin adoptarea unor măsuri excepţionale, cu efecte directe şi imediate pentru a proteja sănătatea populaţiei.

"În timp ce România înregistrează 930 de cazuri de persoane infectate la un milion de locuitori, Spania înregistrează 6.000, Franţa - peste 2.700, Belgia - peste 4.900, Italia - peste 3.800 şi Marea Britanie - aproape 4.000. (...) Aceste cifre sunt grăitoare, nu motive, discuţii, cuvinte, fraze, propoziţii într-o moţiune sau alta. Aceste cifre arată că am luat cele mai bune măsuri. Reprezintă realitatea care nu poate fi contestată de niciun consilier din staff-ul dumneavoastră care vă formulează aceste texte de moţiune", a mai spus Vela.

Ministrul de Interne a adăugat că orice demers care conduce spre mai puţine persoane infectate, spre mai puţine decese şi spre mai multe persoane vindecate este un un câştig pentru toată lumea, indiferent că este de 'stânga' sau de 'dreapta'.

"Vă rog să-i transmiteţi specialistului care a scris această moţiune să facă un exerciţiu de imaginaţie şi să înţelegem cum ar fi arătat această statistică cu Viorica Vasilica Dăncilă - premierul României", a afirmat Vela.

Semnatarii moţiunii îi solicită ministrului de Interne "să plece" de la conducerea acestui minister pentru că prin ordonanţele militare emise a fost luat "un lung şir de decizii contradictorii" şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri