Primarul general, Gabriela Firea, a declarat la Antena 3 ca Bucurestiul nu e un oras pus la punct, pentru ca 30 de ani nu au fost facute investitii necesare si ca PNL nu e Alba ca Zapada in ceea ce priveste gravele probleme ale Capitalei.

Presedintele Klaus Iohannis a precizat luni, inainte de sedinta Adunarii Generale a Asociatiei Municipiilor din Romania, ca Bucurestiul "nu este un oras bine pus la punct", scrie Agerpres.

"Domnul presedinte are dreptate, Capitala nu e in acest moment un oras pus la punct, pentru motivul foarte intemeiat ca 30 de ani nu s-au facut acele investitii necesare pentru Capitala nici in domeniul transportului public in comun, nici in domeniul energiei termice, pentru ca suferim cu totii, nici in ceea ce priveste investitiile in spitale (...) I-as transmite domnului presedinte al tarii faptul ca partidul domniei sale nu este strain de lucrurile negative care s-au intamplat in Bucuresti si nu e absolut deloc Alba ca Zapada in ceea ce priveste gravele probleme ale Capitalei, pentru ca membrii PNL au condus atat regia de termoficare din cauza careia suferim si acum, membrii PNL au condus destinele acestui oras, pentru ca au avut ani de zile majoritatea in Consiliul General", a spus Firea.

Ea a afirmat ca membrii PNL "au facut foarte mult rau acestui oras" prin faptul ca au sustinut anumite firme private ce au avut contracte cu Primaria Capitalei in defavoarea cetatenilor.

"Ii transmit domnului presedinte lista membrilor PNL care au condus regia de termoficare si din cauza careia, in loc sa functionam cu sase CET-uri, functionam cu patru CET-uri. ELCEN e (...) condus de un administrator special membru PNL sector 1 (...). Acelasi partid a dat, de asemenea, functii de manager, deci, de directori, nu doar membrii in CA la RADET", a mai afirmat Gabiela Firea.

Ea a precizat ca a ajuns la Primarie in vara lui 2016, iar RADET era in insolventa de facto de 6 luni, lucru confirmat in sedintele Consiliului de Administratie.

"Domnul presedinte al tarii uita ca si PNL a avut chiar un primar general plin, nu doar consilieri generali, membri in CA si manageri din partea PNL, domnul Razvan Sava a fost aproape un an primar general interimar, membru PNL, dupa ce s-a intamplat cu domnul Sorin Oprescu. Intr-un an de zile, domnul primar general PNL Razvan Sava nu a facut nicio investitie in RATB. Eu am gasit 600 de autobuze in trafic, in acest moment avem 1.800. De asemenea, la RADET nu s-a facut nicio investitie din partea primarului interimar PNL", a mai declarat Gabriela Firea.

Potrivit edilului, Ludovic Orban a fost viceprimar din partea PNL la Bucuresti si "a avut ocazia sa rezolve problema termoficarii si nu a facut-o". Gabriela Firea a sustinut ca membrii PNL, timp de peste 20 de ani, s-au opus consolidarii cladirilor cu risc seismic.

"Sunt primul si singurul primar general care a infiintat Compania Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic. Si, din cele peste 300 de cladiri cu bulina din Capitala, am intrat in peste 200, in peste 100 s-au asigurat deja lucrarile de punere in siguranta si in cateva zeci se lucreaza. Avem cateva deja finalizate (...). E foarte simplu sa faci declaratii doar politice, sa joci doar jocuri politice, de multe ori incorecte, dar sa nu vezi si care e vina ta ca partid, si ma refer la PNL, pentru situatia foarte grava din Bucuresti", a adaugat Gabriela Firea.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri