Ministrul Mediului, Costel Alexe: Sunt un om al faptelor si imi doresc sa stopez urgent defrisarile ilegale din Romania

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe, afirma ca intentioneaza sa stopeze urgent defrisarile ilegale, insa pentru aceasta este nevoie de modificari ale cadrului legislativ, de reoperationalizarea SUMAL si de restructurarea unor institutii.

"Sunt omul faptelor si, asemenea majoritatii romanilor, imi doresc sa stopez urgent defrisarile ilegale din Romania. Pentru asta este nevoie de modificari punctuale ale cadrului legislativ, de reoperationalizarea SUMAL, de restructurarea unor institutii care fie au fost golite de atributii, fie au fost atinse de interesele unor baieti destepti, de o infuzie de oameni de buna credinta in functiile de control si implementare", a scris, duminica, pe pagina sa de Facebook, ministrul Mediului, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, timp de trei ani, Sistemul National Integrat de Urmarire a Trasabilitatii Materialelor Lemnoase - SUMAL, "principala arma a statului", a fost sabotat de catre guvernarea PSD.

"A fost efectiv blocat. Era un operator privat care l-a dezvoltat, l-au dus la STS, l-au subfinantat, au scos hartile satelitare care iti dadeau alerta privind taierile, pe care ulterior Garzile Forestiere trebuiau sa verifice daca sunt legale sau ilegale, Inspectorul Padurii nu a mai functionat, nu au mai finantat absolut niciun studiu in ceea ce priveste tot ceea ce inseamna dezvoltarea politicilor silvice din Romania. In 2018 au modificat ordinul de infiintare a garzilor forestiere si le-au taiat atributiile de control, astfel ca daca pe dumneavoastra va prinde sub o forma sau alta cu un camion de lemn aproape ca plecati cu el acasa, nu vi-l confisca nimeni. Atat de mult au stirbit atributiile pe care le aveau garzile forestiere", a mai scris Costel Alexe.

Citeste si:
Lansarea SUMAL, amânată de Guvern pentru a treia oară în ultimele...
Lansarea SUMAL, amânată de...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri