Ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer a declarat ca aproape 300 de tone de deseuri ilegale, cele mai multe provenind din Germania, au fost oprite recent la granita cu Romania. Aceasta a declarat la Digi FM ca a fost deschisa o ancheta penala in acest caz, conform News.ro

"E o buna realizare a autoritatilor, pentru ca am reusit sa stopam 16 transporturi, nu din Italia, ci din Germania, Austria si Ungaria. Cele mai multe din Germania. A fost o surpriza. Aproape 300 de tone de deseuri ilegale care s-au incercat sa se introduca in tara, sub codul de deseu verde, insa, printr-o colaborare foarte buna intre Garda de Mediu si Vama, transporturile au fost oprite. S-a vazut ca in peleti nu era ceea ce era declarat in hartii”, a afirmat Cristiana Pasca Palmer, ministrul Mediului.

Ea a spus ca acest transport trebuia sa ajunga la cativa operatori economici romani, al caror nume nu l-a precizat.

"In cateva zone din tara, in sud-est, in special. Cam 40% mergeau la un singur operator. Am trimis garda in control. S-a dovedit ca sunt ilegalitati si ca era un pattern de a se proceda asa si am solicitat ancheta penala", a adaugat ministrul Mediului.

Sursa foto: agerpresfoto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ce spune Sorin Cîmpeanu despre admiterea în facultăți
Setari Cookie-uri