15 echipe de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, alături de reprezentanți ai IPJ Giurgiu și ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei au desfășurat acțiuni inopinate de inspecție și control pentru suspendarea activităților ilegale din domeniul deșeurilor din Bolintin Vale, județul Giurgiu, transmite ministerul Mediului.

Acțiunea a vizat operatori economici și persoane fizice care desfășoară activități de colectare și valorificare a deșeurilor feroase și neferoase ori a vehiculelor scoase din uz.

În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 431.000 lei, 5 suspendări de activitate, 2 sesizări penale, fiind confiscate aproximativ 70 de tone de deșeuri feroase și neferoase și vehicule scoase din uz.

"Am dispus, de la începutul anului, mai multe acțiuni de control pentru a opri arderile de deșeuri, abandonarea lor, dar și colectarea și valorificarea ilegală a acestora. Săptămâna trecută s-a desfășurat un alt control inopinat la Sintești și vom continua aceste acțiuni în forță, până când vom stopa aceste abateri de la lege. (...) Le mulțumesc colegilor de la MAI pentru suportul de astăzi în acțiunile de inspecție și control din zona Bolintin Vale", a declarat ministrul Barna Tánczos, care a participat la această acțiune.

Informația vine în contextul în care, începând cu data de 1 iulie, România dispune de sistemul informatic de trasabilitate a deşeurilor, țara noastră fiind pionier în acest domeniu.

Sursa foto: Facebook / ministerul Mediului

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri