Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania este tinta unui control generic al corpului de control al premierului, operatiunea incepand acum o saptamana si urmand sa dureze luni de zile, a declarat seful corpului de control al premierului, Valentin Mircea.

Corpul de control al premierului a anuntat inca de la inceputul anului o serie de controale la companiile importante ale statului. In prezent, Corpul de control are actiuni in desfasurare la Loteria Romana, Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU), Compania Aeroporturi Bucuresti si mai multe spitale, conform News.ro

Controlul de la CNADNR este unul generic, care nu urmareste o anumita neregula in particular.

”Este un control care a inceput acum aproape o saptamana si va dura luni de zile. Nu este un control cum a fost cel de la Metrorex, specific, ci unul generic”, a spus Mircea, pentru News.ro.

In luna mai a acestui an, Corpul de control al premierului a desfasurat o actiune inopinata de control la sediul Metrorex, compania care administreaza metroul din Capitala. Inspectorii au ridicat documente privind atribuirea si derularea unor contracte de achizitie a unor lucrari la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon.

CNADNR, o companie-mamut, cu bugete de miliarde de lei in fiecare an, este si in vizorul procurorilor anticoruptie, care au trimis sute de cereri de documente in ultimii ani. In aprilie, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut conducerii CNADNR mai multe documente pentru a verifica neregulile semnalate la sfarsitul anului trecut de corpul de control al Ministerului Transporturilor.

In decembrie 2015, Corpul de control al ministrului Transporturilor a publicat un raport critic la adresa fostului sef al CNADNR, Narcis Neaga, care a fost demis atunci de ministrul Dan Costescu.

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri