Valentin Mircea, seful Corpului de Control al premierului, va pleca din functie incepand cu 1 octombrie, au declarat surse politice. Decizia are loc la doua zile dupa ce acesta a criticat pe Facebook reactia slaba a autoritatilor la cutremurul de vineri noapte, spunand ca nu si-au facut treaba corespunzator, la fel ca si posturile de televiziune, care difuzau reluari si nu au linistit populatia. Ulterior, el a sters acea postare si a scris ca "in curand va reveni in mediul privat".

UPDATE: Iolu: Valentin Mircea ramane in functia de sef al Corpului de control, pana la finalul mandatului Cabinetului Valentin Mircea ramane in functia de sef al Corpului de control, pana la finalul mandatului Cabinetului, anunta purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu. El a precizat ca seful Corpului de control isi anuntase intentia de a pleca din Executiv, inainte de declaratiile pe care le-a facut si care priveau reactia autoritatilor in cazul unui cutremur.

Conform surselor citate, Valentin Mircea urmeaza sa plece din functia de sef al Corpului de control al premierului de la 1 octombrie, la acest moment decizia nefiind formalizata. Seful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, a comentat, sambata, pe Facebook, modul in care s-au comportat institutiile statului din punctul de vedere al comunicarii in cazul cutremurului de sambata noaptea, afirmand ca nu si-au facut treaba corespunzator, la fel ca si posturile de televiziune, care difuzau reluari si nu au linistit populatia, conform News.ro.

"Concluzia preliminara: institutiile statului roman au note maxime la simpozioane si umflat muschii, dar nu va bazati pe ele cand va lovi un mare cutremur. Mass-media si mai ales televiziunile sunt odioase: ore intregi nici macar nu au oferit vreo informatie elementara despre cutremur si nu au linistit oamenii", a scris oficialul guvernamental, la scurt timp dupa producerea cutremurului.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat pentru News.ro ca afirmatia lui Valentin Mircea, potrivit caruia oamenii nu ar trebui sa se bazeze pe institutiile statului roman in cazul unui mare cutremur, este periculoasa, precizand ca nu se poate spune ca autoritatile au esuat, pentru ca nu a fost nevoie de nicio interventie in cazul seismului din noaptea de vineri spre sambata.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat ca Executivul nu isi asuma pozitia lui Valentin Mircea. Ulterior, Valentin Mircea a sters postarea de pe Facebook si a afisat pe pagina sau un mesaj potrivit caruia opiniile exprimate pe pagina sa "reprezinta exclusiv pozitia personala a autorului".

"Este vina mea ca nu am fost innteles. In curand voi reveni inapoi, in mediul privat, iar comunicarea va fi facuta in principal pe LinkedIn, Twitter si pe blogul meu profesional", a mai scris seful Corpului de Control.

Sursa foto: Denis Kuvaev / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri