Valentin Mircea, fostul vicepresedinte al Consiliului Concurentei, reintra in avocatura ca senior partener la Mircea si Asociatii

Valentin Mircea, cel care a fost pana in luna octombrie 2013 vicepresedinte al Consiliului Concurentei si care este unul dintre cei mai proeminenti specialisti romani in domeniul concurentei, revine in avocatura, ca senior partener la firma Mircea si Asociatii, dupa aproape 5 ani petrecuti la autoritatea de concurenta.

Valentin Mircea este un avocat cu o experienta de peste 15 ani (din 1996) in domeniul dreptului afacerilor. Pe langa dreptul concurentei, Mircea detine o expertiza considerabila in domeniul telecomunicatiilor si media, al dreptului energiei si al reglementarilor din domeniile retail si farmaceutic.

Valentin Mircea a finalizat recent la Universitatea Bucuresti o teza de doctorat in domeniul dreptului concurentei. Pe perioada mandatului sau in conducerea autoritatii de concurenta Valentin Mircea a fost unul dintre principali autori si coordonatorul grupului de specialisti care a realizat ampla modificare din 2010-2011 a legislatiei de concurenta –Legea concurentei si normele secundare de aplicare a acesteia. In afara de studiile Universitatii Bucuresti domnul Mircea a absolvit si cursurile Universitatii Sorbona (Pantheon-Assas).

Echipei de concurenta a Mircea si Asociatii i se alatura, tot din ianuarie 2014 si avocatul Radu Tufescu, in calitate de asociat senior. Tufescu a fost intre august 2008 si decembrie 2013 senior associate in cadrul departamentului de dreptul concurentei al firmei de avocatura Nestor Nestor Kingston Petersen.

In aceasta pozitie, Radu Tufescu a asistat clienti din domeniile energiei, telecomunicatiilor, bancar, farmaceutic, media, IT etc in cadrul unor investigatii ale Consiliului Concurentei si a acordat consultanta in materie de concurenta si ajutor de stat. In perioada mai 2005-august 2008 Radu Tufescu a fost inspector de concurenta principal in cadrul Consiliului Concurentei. Tufescu a absolvit, printre altele, cursurile postuniversitare ale King’s College din Londra in materie de drept european al concurentei (2008-2009) si de teorii economice aplicabile in domeniul concurentei (2010-2011).

Valentin Mircea si Radu Tufescu vor forma in cadrul Mircea si Asociatii echipa de specialisti in domeniul concurentei din Romania. Echipa Mircea si Asociatii urmeaza sa se consolideze in perioada urmatoare prin cooptarea si a altor specialisti – juristi si economisti - in domeniul concurentei si in domeniile telecom, farmaceutic, energie si retail.

Mircea si Asociatii este o firma de avocatura infiintata in 2003 care ofera servicii specializate in domeniul dreptului afacerilor. Printre clientii firmei se afla mari companii internationale si romanesti, lideri in industriile in care actioneaza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri