Corpul de Control al premierului investigheaza Romsilva

Corpul de Control al primului-ministru a inceput o actiune de control la Regia Nationala a Padurilor Romsilva. Corpul de control va verifica, printre altele, daca Romsilva si-a indeplinit atributiile, potrivit unui anunt al Guvernului.

Corpul de control va verifica, printre altele, daca Romsilva si-a indeplinit atributiile. Controlul vizeaza perioada 1 ianuarie 2014 - prezent. Consiliul Concurentei a aratat ca a semnalat conducerii Romsilva ca multe din vanzarile de lemn se faceau prin negociere directa cu o singura companie, ca nu se fac destule licitatii la Regia Nationala a Padurilor si ca 'nu este destula concurenta' in achizitia de lemn.

Romsilva a comunicat miercuri ca, in organizarea licitatiilor pentru vanzarea lemnului, nu a facut decat sa respecte cu strictete prevederile regulamentului aprobat de Guvern, dupa ce a semnalat in mod repetat fara a primi raspuns ca documentul este confuz, interpretabil si greu aplicabil.

Peste 3.500 de reprezentanti din industria lemnului au protestat marti, in Piata Victoriei, ei sustinand ca Romsilva a crescut cu 300 la suta pretul minim de pornire la licitatiile de vanzare a masei lemnoase. Reprezentantii Romsilva au precizat ca preturile de pornire, ca si cele de adjudecare de la licitatiile organizate la sfarsitul anului trecut nu au crescut fata de cele din 2015.

Citeste si:
Companii de paza amendate pentru trucarea unei licitatii Romsilva
Concurenta a amendat doua...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri