Mai multi deputati au mers in deplasari oficiale, pe banii statului, in destinatii aflate la mii de kilometri de Romania, pentru a participa la diferite reuniuni, printre tarile vazute de alesi fiind Djibouti sau Paraguay, scrie Adevarul.

In luna februarie, deputatul Stefan Musoiu (PSD) a mers trei zile la Hanoi (Vietnam) pentru a participa la o reuniune a Adunarii Parlamentare a Francofoniei.

In luna martie, deputatul PMP Constantin Codreanu a particioat in perioada 5-6 martie la reuniunea Comisiei politice a Adunarii Parlamentare a Francofoniei in capitala Republicii Djibouti, adica Djibouti.

La inceputul lunii aprilie, o delegatie numeroasa de parlamentari, printre care senatorii Serban Nicolae (PSD) si Mario Stefan Oprea (PNL), au mers la reuniunea de primavara a Uniunii Interparlamentare, desfasurata la Doha (Qatar). Pentru cele sase zile petrecute in Qatar, Camera Deputatilor a platit aproape 70.000 de lei, in timp ce Senatul a alocat aproximativ 120.000 lei.

Parlamentarilor li se poate deconta cazare, transportul si diurna pentru deplasarile in strainatate. Pe langa vizitele oficiale in state din UE sau pentru evenimente majore din Statele Unite, Canada sau China, alesii au mers si in tari considerate exotice.

Citeste si:
Premieră istorică: băncile au plătit pentru “privilegiul” de a...
Premieră istorică: băncile au...

Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Noi informații despre primul caz de coronavirus din România
Setari Cookie-uri