Sora Gabrielei Firea, director la Garda de Mediu

Angelica Cobzaru, sora primarului Capitalei Gabriela Firea, este directorul de cabinet al Comisarului General al Garzii de Mediu, Gabriela Dorojan, care ieri si-a dat demisia in urma unei discutii cu ministrul Mediului. Acest lucru poate fi o explicatie pentru faptul ca in mandatul Gabrielei Firea, Garda de Mediu nu a aplicat nicio amenda Primariei Bucuresti pentru depasirile privind calitatea mediului, au spus pentru HotNews.ro surse guvernamentale, scrie Hotnews.ro.

Atat sefa Garzii de Mediu, cat si sora primarului, au fost numite pe functiile actuale in 2018, ambele lucrand inainte la Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov. Gabriela Dorojan era director executiv la Agentiei pentru Protectia Mediului Ilfov, iar sora primarului, Angelica Cobzaru, era consilier principal.

Ambele vor parasi functiile actuale dupa ce va fi publicata in Monitorul Oficial decizia de incetare a mandatului sefei Garzii de Mediu, Gabriela Dorojan. Sefa de cabinet, adica sora Gabrielei Firea, pleaca odata cu demnitarul. Insa, nu este exclus ca Angelica Cobzaru sa se intoarca pe functia detinuta pana in 2018, conform legii, adica cea de consilier principal la Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov.

Potrivit declaratiilor de avere si interese analizate de HotNews.ro, Angelica Cobzaru a ocupat functia de consilier principal la agentia de mediu Ilfov in perioada 2014-2018. In 2013 a fost consilier juridic la primaria Voluntari, acolo unde primar este Florentin Pandele, sotul Gabrielei Firea.

Amintim ca primarul Capitalei si ministrul mediului, Costel Alexe, se afla in conflict din cauza poluarii din Bucuresti.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri