Klaus Iohannis este determinat sa provoace alegeri parlamentare anticipate cu orice pret, chiar daca pretul ar putea fi o ruptura in relatia sa cu Ludovic Orban. Iohannis doreste sa speculeze la maximum oportunitatea celor 45% pe care le are acum PNL in sondaje, si care ar putea sa scada daca alegerile ar avea loc la termen, in toamna, dupa ce perioada „de miere” a guvernului liberal se va fi terminat si partidul va incepe, inevitabil, sa piarda din aura reformatoare. Mai este insa inca un motiv pentru care presedintele isi doreste alegeri anticipate, si anume transarea definitiva a puterii in interiorul PNL, scrie Digi24.ro.

In ciuda declaratiilor publice pe care le face, de fiecare data cand este intrebat ce parere are despre prestatia PNL la guvernare, Klaus Iohannis nu este multumit de modul in care se comporta guvernul Orban. Inainte de vacanta de sarbatori, presedintele a fost nevoit sa inghita fara comentarii faptul ca Educatia a primit bani putini la alocarile bugetare, desi proiectul sau, „Romania Educata”, promitea altceva. In plus, la Palatul Cotroceni nu este vazuta cu ochi buni centralizarea aproape absolutista a deciziei guvernamentale si de partid in mainile premierului Orban.

Simetric, nici la Palatul Victoria nu este privita cu placere dorinta evidenta a lui Klaus Iohannis de a controla guvernul si nici faptul ca acesta tine sa arate „cine e seful” chemandu-i pe premier si pe ministri la Cotroceni, in vazul lumii.

Citeste materialul integral pe Digi24.ro.

Citeste si:
Orban: Am hotarat impreuna cu presedintele sa organizam anticipate
Ludovic Orban: Am hotarat...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iohannis i-a cerut lui Orban sa candideze la Primaria Capitalei