Klaus Iohannis a acceptat invitatia oficiala in Arabia Saudita

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit, la Palatul Cotroceni, cu ministrul de stat pentru Afaceri Externe din Regatul Arabiei Saudite, Adel Bin Ahmed Al-Jubeir. Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, ministrul de stat Adel bin Ahmed Al-Jubeir a reiterat invitatia adresata presedintelui Romaniei de catre Regele Salman bin Abdulaziz Al Saud de a efectua o vizita la Riad, invitatie care a fost acceptata.

Iohannis a apreciat, in cadrul intalnirii, relatiile bune existente intre cele doua tari, in contextul in care, in acest an, se implinesc 25 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice intre Romania si Regatul Arabiei Saudite, scrie Agerpres.

"Presedintele Romaniei a subliniat ca exista un potential important de consolidare a acestora, atat la nivel politic, cat si economic", arata Administratia Prezidentiala.

Conform sursei citate, cei doi oficiali au punctat necesitatea dezvoltarii relatiilor bilaterale atat in domeniul economic, cat si in alte domenii de interes reciproc, precum infrastructura, agricultura, IT, energii regenerabile, turism, aparare si securitate.

De asemenea, presedintele Iohannis a salutat decizia autoritatilor de la Riad de a emite vize turistice pentru cetatenii straini, inclusiv pentru cei romani.

Ministrul de stat pentru Afaceri Externe din Regatul Arabiei Saudite l-a felicitat pe presedintele Iohannis pentru realegerea in functie si a apreciat pozitia Romaniei in dosare importante de pe agenda internationala, precum Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, Siria, Yemen, subliniind similitudinea pozitiilor celor doua state cu privire la aceste subiecte.

Ministrul de stat pentru Afaceri Externe din Regatul Arabiei Saudite efectueaza miercuri si joi o vizita in Romania.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri