Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a acuzat luni Sectia Speciala de anchetare a magistratilor ca face presiuni asupra membrilor sai si a anuntat ca va reclama aceasta situatie Comisiei Europene, scrie G4Media.ro.

”Sectia pentru procurori apreciaza ca citarea a doi membrii ai Sectiei in maniera aratata, in cauze aflate pe rolul SIIJ inca din 2018, precum si scurgerea in media a informatiilor privind cele doua activitati procesuale, in contextul derularii procedurii de avizare partial negativa a propunerilor Ministrului Justitiei de ocupare a functiilor inalte la nivelul Ministerului Public si al unei campanii media indreptate impotriva membrilor Sectiei, reprezinta un factor de presiune si de decredibilizate institutionala”, a transmis CSM intr-un comunicat.

Comunicatul integral al CSM:

Avand in vedere informatiile aparute in mass media privind citarea a doi membri ai Sectiei pentru procurori la Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie, Sectia face urmatoarele precizari:

La data de 13 februarie a fost citat domnul Nicolae Solomon, in calitate de martor, intr-un dosar inregistrat in 2018 la Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie, având ca obiect infractiunile de grup infractional organizat si abuz in serviciu. Citarea s-a facut prin organele de politie judiciara, la sediul CSM, pentru data de 17 februarie 2020, fiind semnata de catre doamna procuror Adina Florea. La data de 14 februarie a fost citat domnul Florin Deac, in calitate de martor, intr-un dosar inregistrat in 2018, având ca obiect infractiunile de neglijenta in serviciu, ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa. Citarea s-a facut tot prin organele de politie judiciara, la sediul CSM, pentru data de 19 februarie 2020, fiind semnata de acelasi procuror Adina Florea.

Citeste si:
Nereguli financiare la CSM sesizate de Curtea de Conturi
Nereguli financiare la CSM...

Despre citarea celor doi membrii CSM, s-au scurs informatii in mass media in dimineata zilei de 17 februarie, inainte desfasurarii actului procesual, intr-o etapa nepublica a procesului penal.

Citarea celor doi membri a avut loc la foarte scurt timp dupa ce Sectia pentru procurori a emis avizele pentru cele trei propuneri inaintate de catre Ministrul Justitiei, in vederea ocuparii functiilor de vârf la nivelul Ministerul Public, dintre care doua au fost negative.

Sectia pentru procurori apreciaza ca citarea a doi membrii ai Sectiei in maniera aratata, in cauze aflate pe rolul SIIJ inca din 2018, precum si scurgerea in media a informatiilor privind cele doua activitati procesuale, in contextul derularii procedurii de avizare partial negativa a propunerilor Ministrului Justitiei de ocupare a functiilor inalte la nivelul Ministerului Public si al unei campanii media indreptate impotriva membrilor Sectiei, reprezinta un factor de presiune si de decredibilizate institutionala.

Sectia pentru procurori informeaza opinia publica ca va sesiza Comisia Europeana pentru a aduce la cunostinta aceste imprejurari.

Citeste si:
Secția Specială, anomalia juridică inventată de PSD, doar 4 dosare...
Secția Specială, anomalia...

Sectia pentru procurori va continua sa-si exercite atributiile constitutionale de garantare a independentei fiecarui procuror si a Ministerului Public in ansamblul sau.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Orban: Nu sunt adeptul unor măsuri de austeritate
Setari Cookie-uri