Conform unor surse din alianță, liderii PLUS au discutat duminică, într-o ședință restrânsă a conducerii partidului, despre posibilitatea de a rupe alianța cu USR. Prima dată a fost invocat acest subiect joi, după anunțul că Nicușor Dan va fi susținut de PNL la primăria Capitalei, anunț care a dus la retragerea candidatului PLUS, Vlad Voiculescu. În PLUS s-a discutat inclusiv despre un vot al membrilor de partid, care să fie întrebați dacă mai vor sau nu o alianță cu USR, scrie Digi24.ro.

UPDATE: ”Infirmăm ferm speculațiile recent apărute în presă cu privire la solicitările PLUS de încetare a alianței politice dintre PLUS și USR. Mai mult, reprezentanții conducerii PLUS au solicitat USR întărirea Alianței și o abordare comună în ceea ce privește colaborarea cu alte formațiuni politice, inclusiv PNL. Credem în continuare că Alianța este singura formă prin care acum putem combate hegemonia partidelor vechi - cu metehne învechite. Am cerut să avem o Alianță credibilă, cu liste comune în toată țara”, se arată într-un mesaj trimis de către reprezentanții PLUS.

Abandonul forțat al lui Vlad Voiculescu i-a ostilizat total pe cei din PLUS, cu care relațiile celor din USR sunt din ce în ce mai proaste. Puși în fața faptului împlinit, că Nicușor Dan va fi principalul candidat al partidelor de dreapta, oamenii lui Dacian Cioloș s-au simțit trădați, motiv pentru care, în interior, vorbesc deschis despre ruperea alianței.

Citește materialul integral pe Digi24.ro.

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
PSD anunță o nouă avalanșă de moțiuni simple la adresa Guvernului Orban
Setari Cookie-uri