Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat că, în contextul răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, parlamentarii partidului vor vota miercuri pentru învestirea Guvernului Cîţu, plecând de la consideraţia "mai bine un Guvern slab, decât niciunul", potrivit Agerpres.

„Trebuie adoptate măsuri urgente care se impun. (...) Din vechea dorinţă de a organiza alegeri anticipate a derivat criza politică de faţă. Solicităm şi preşedintelui şi PNL să dea dovadă de responsabilitate şi mâine în Parlament să voteze la vedere Cabinetul Cîţu. (...) Şi colegii mei şi eu vom vota acest Guvern. Vom pleca de la următoarea consideraţie: decât niciun Guvern, mai bine un Guvern slab. Nu am impresia că premierul desemnat este ceea ce trebuie, dar decât să fim în situaţia de a nu avea un Guvern preferăm o soluţie care să creeze premisele necesare pentru a combate în mod eficient criza”, a afirmat Tăriceanu, după şedinţa Biroului Politic Executiv al ALDE.

La polul opus, se află preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că reprezentanţii PSD vor fi prezenţi la şedinţă, dar nu vor vota acest guvern, potrivit G4Media.

„În cadrul PSD am luat o decizie politică clară că nu vom vota Guvernul Cîţu. Acest guvern, din punctul nostru de vedere, nu merită să fie votat. Totuşi PSD este o minoritate în acest moment, în Parlament. Responsabilitatea creerii unei majorităţi este a PNL. Eu merg pe buna credință a PNL, că vor un guvern. De altfel, fără noi, ar putea avea o majoritate lejeră, mai ales că toți ceilalți au spus că votează pentru”, a declarat Ciolacu.

Despre şedinţa de la Palatul Victoria privind evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra României generat de efectele COVID-19, Călin Popescu - Tăriceanu a spus: „Deja e târziu. Suntem reactivi şi complet decalaţi. Semnalele care vin din toate ţările din Europa sunt atât de îngrijorătoare încât ar fi trebuit deja să aibă măsurile adoptate şi implementate, cel puţin o parte din ele”.

Citeste si:
Tariceanu sustine alegerea primarilor in doua tururi
Tariceanu sustine alegerea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Guvernul malaezian, scuze după ce a sfătuit femeile să nu-și cicălească soții
Setari Cookie-uri