Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, iar miercuri seară a declarat că nu își reproșează nimic în privința managementului de la spitalul din subordinea sa.

Nouă dintre cele 17 persoane care au murit din cauza noului coronavirus au fost internate la Spitalul Județean Suceava, iar nu mai puțin de 85 de cadre medicale din acest spital au fost infectate. În total, au fost 170 de persoane infectate aici. Spitalul este închis în prezent pentru dezinfecție.

El a declarat că se simte „din punct de vedere al sănătății, în limite normale, urmez tratamentul”, dar că „nu mă simt bine din punct de vedere a ce se întâmplă în județ, ca om”, scrie Digi24.

Gheorghe Flutur a spus că nu știe de la cine ar fi putut să ia boala, pentru că a avutfoarte multe întâlniri în ultima perioadă: „Nu cu oameni mulți, dar a trebuit să ne ocupăm de partea de finanțare. Spitalul Județean Suceava a primit și are și acum bani suficienți, peste 27 de milioane de lei le-am acordat numai noi, pentru tot ce înseamnă dotări”.

„Spitalul Județean Suceava este în subordinea Consiliului Județean, el are management propriu cu contract, actul medical este în responsabilitatea echipei manageriale, noi ne-am ocupat din punct de vedere financiar. Sigur că nu ne face cinste ce se întâmplă aici. Ministerul Sănătății a verificat, dumnealor vor trage concluzii”, a adăugat președintele Consiliului Județean Suceava.

Citeste si:
Flutur cere ca Spitalul Județean Suceava să nu devină spital Covid-19
Gheorghe Flutur cere ca...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Alte 41 de noi cazuri de rujeolă, confirmate în România
Setari Cookie-uri