Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, confirmat pozitiv cu noul coronavirus, cere ca Spitalul Județean Suceava să nu fie transformat în spital Covid-19, scrie Hotnews.ro.

Flutur vrea ca spitalul vechi - cu pavilioanele de boli infecțioase, pneumologie, dermatologie, îngrijiri paliative, 218 de paturi și ATI propriu - să fie destinat bolnavilor de COVID-19, iar spitalul nou să fie menținut pentru tratarea celorlalte categorii de bolnavi.

Gheorghe Flutur susține că județul Suceava, cu o populație de peste 750.000 de locuitori, are nevoie de spitalul nou, pentru că unele intervenții pot fi făcute doar aici: maternitate grad 3, radiologie intervențională, cardiologie intervențională, imagistică deosebit de performantă, piciorul diabetic, neurologie, recentul laborator de medicină nucleară cu dotări de ultimă generație, oncologie, recentul ambulatoriu, urologie, gastroenterologie, UPU cu intrarea integrala în funcțiune, inclusiv CT și radiologie.

Președintele Consiliului Județean Suceava spune că sunt secții care nu se mai găsesc la acest nivel în alte spitale din județul Suceava.

În Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava sunt internaţi 317 pacienţi dintre care 149 cu COVID-19. În prezent, spitalul caută epidemiolog.

Citeste si:
Flutur, despre numărul mare de infectări din Suceava: „Eu mi-am...
Gheorghe Flutur, despre...

Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Politiștii au dat amenzi de 120.000 lei pentru nerespectarea stării de alertă
Setari Cookie-uri