Șomaj tehnic: Ce se întâmplă cu angajații firmelor a căror activitate este restricționată și după 15 mai

Premierul Ludovic Orban a declarat că firmele care vor rămâne sub măsurile de restricţie a activităţii vor beneficia în continuare de plata şomajului tehnic pentru angajaţi şi după data de 15 mai

"Deci, pentru firmele care vor fi sub măsurile de restricţie a activităţii normal că vom continua plata şomajului tehnic, pentru că angajaţii lor nu pot fi reangajaţi, atât timp cât firma nu poate să-şi reia activitatea. Pentru companiile care vor ieşi de sub interdicţia de funcţionare după data de 15 mai vom pune la dispoziţia companiilor un set de măsuri active. Persoanele care au fost în şomaj tehnic şi îşi reiau activitatea în cadrul firmei îi vom susţine printr-o măsură activă, adică plata unui cuantum din salariu pentru o perioadă de timp, urmează să analizăm situaţiile concrete pentru a putea adopta actul normativ", a declarat Ludovic Orban, miercuri, la finalul unei vizite la uzina de la Dragomireşti, din judeţul Dâmboviţa, întrebat dacă firmele care nu vor fi deschise după 15 mai vor mai beneficia de şomaj tehnic pentru angajaţi.

În urma achiziționării unor utilaje care permit producția acestor măști în sistem automatizat, uzina de la Dragomirești are o capacitate de productie de până la 350.000 de măști chirugicale pe zi și 75.000 de măști tip FFP3.

Citește și COVID-19 | Virgil Popescu: La Romarm vor fi instalate trei linii de producție de măști de protecție

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a vorbit în cadrul unei vizite la Uzina de produse speciale Dragomirești, județul Dâmbovița, și despre un proiect menit să ii permită României să producă materialul din care sunt confecționate măștile.

Citeste si:
Orban: Proiectul privind desfiinţarea pensiilor speciale,...
Orban: Proiectul privind...

”Sunt și alte companii autorizate pentru producția de măști și alte echipamente de protecție la ora actuală. Au fost autorizate 9 companii pentru producția de măști chirugicale și este în derulare un proiect privat susținut de Guvern pentru a produce în România materialul necesar pentru aceste măști”, precizează Ludovic Orban in cadrul conferinței de presă sustinută la Dragomirești.

Citește și COVID-19 | Ludovic Orban promite măști gratuite pentru persoanele care nu realizează venituri

Pentru prodicuția de combinezoane au fost autorizate 19 companii, însă nici aici nu producem în România stratul impermeabil. Orban a anunțat că Guvernul are ca obiectiv găsirea unor soluții tehnice și pentru aceste produse.

”Toate aceste capacități de producție vor pune la dispoziție o cantitate care urmărim să fie la nivelul cererii de pe piața românească”, a precizat Orban care a adăugat faptul că prețul măștilor produse la Dragomirești va fi unul ”competitiv”.

Citeste si:
Ce s-ar putea schimba în ceea ce privește șomajul tehnic și...
OUG | Ce s-ar putea schimba...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri