Linia pentru producția de măști de la Romarm, achiziționată din China, s-a stricat. Premierul cere o anchetă

Ministrul Apărării va demara, la cererea premierului Ludovic Orban, o anchetă referitoare la motivele pentru care a fost oprită temporar producția de măști la fabrica Romarm.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat despre situația de la Romarm, unde producția de măști ar fi oprită, pentru că liniile de producție aduse din China și achizionate cu un milion de dolari nu funcționează, astfel încât, până acum, statul român nu a vândut nicio mască din producția proprie, scrie Digi24.

„I-am solicitat domnului ministru o anchetă pentru a verifica care sunt motivele pentru care a fost oprită temporar producția și evident, sunt convins că domnul ministru va lua toate deciziile care se impun pentru a relua producția și a putea asigura piața românească din producția internă o cantitate și de la compania de la Dragomirești, din județul Dâmbovița (filiala Romarm care ar trebui să producă măști - n.r.)”, a spus premierul Ludovic Orban.

Te poate interesa și: Ce spun farmaciștii despre măștile de protecție, înainte ca ele să devină obligatorii în spații publice

Ludovic Orban, aflat la Titu, în județul Dâmbovița, a fost întrebat de reporteri unde este fabricată masca pe care o poartă.

Citeste si:
Virgil Popescu: La Romarm vor fi instalate trei linii de producție...
COVID-19 | Virgil Popescu: La...

„Nu știu, este o mască ce mi-a fost pusă la dispoziție de Secretariatul General al Guvernului, e o cutie de măști, nu m-am uitat, dar se fabrică în România măști chirurgicale. De asemenea, s-au avizat trei companii să fabrice măști FPP2”, a spus Ludovic Orban.

Virgil Popescu, ministrul Economiei, anunța la 27 aprilie că la Romarm, companie producătoare de armament deținută de stat, a fost pusă în funcțiune prima linie automatizată pentru producția de măști.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
FOTO Un nou aeroport se construiește în România. Lucrările sunt în toi
Setari Cookie-uri