BYD, constructorul chinez de vehicule electrice, produce 5 milioane de măști pe zi pentru a lupta împotriva epidemiei de coronavirus, care a omorât aproape 3.200 de persoane în China.

Producătorul auto din Shenzhen, care este susținut de investitorul american Warren Buffett, a declarat că la sfârșitul lunii ianuarie a început lucrările la construirea unei noi linii de producție de măști. BYD produce, de asemenea, aproximativ 300.000 de sticle de produse de igenizare pentru mâini pe zi, scrie Automotive News.

BYD a declarat că va oferi măști angajaților săi pentru a asigura o producție normală și va oferi restul de măști oamenilor din Hubei, epicentrul coronavirusului, spitalelor și transportului public.

Pe măsură ce fabricile din China încep să își reia activitatea, un număr de producători chinezi, inclusiv o filială a partenerului Apple Foxconn, au refăcut liniile de producție pentru a face măști și îmbrăcăminte medicală pentru a răspunde cererii în creștere.

SGMW, o companie comună cu sediul în Guangxi a General Motors, SAIC Motor și un partener local, realizează, de asemenea, aproximativ 2 milioane de măști pe zi.

Peste 134.500 de persoane au fost infectate la nivel mondial de coronavirus și peste 4.900 au murit, potrivit unui raport al Reuters. Numărul total de cazuri în China continentală este de 80.813 de persoane infectate.

Sursa foto: By ToKa74 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri