BYD, constructorul chinez de vehicule electrice, produce 5 milioane de măști pe zi pentru a lupta împotriva epidemiei de coronavirus, care a omorât aproape 3.200 de persoane în China.

Producătorul auto din Shenzhen, care este susținut de investitorul american Warren Buffett, a declarat că la sfârșitul lunii ianuarie a început lucrările la construirea unei noi linii de producție de măști. BYD produce, de asemenea, aproximativ 300.000 de sticle de produse de igenizare pentru mâini pe zi, scrie Automotive News.

BYD a declarat că va oferi măști angajaților săi pentru a asigura o producție normală și va oferi restul de măști oamenilor din Hubei, epicentrul coronavirusului, spitalelor și transportului public.

Pe măsură ce fabricile din China încep să își reia activitatea, un număr de producători chinezi, inclusiv o filială a partenerului Apple Foxconn, au refăcut liniile de producție pentru a face măști și îmbrăcăminte medicală pentru a răspunde cererii în creștere.

SGMW, o companie comună cu sediul în Guangxi a General Motors, SAIC Motor și un partener local, realizează, de asemenea, aproximativ 2 milioane de măști pe zi.

Citeste si:
Ford Craiova și celelalte fabrici europene rămân închise până cel...
Suspendarea producției...

Peste 134.500 de persoane au fost infectate la nivel mondial de coronavirus și peste 4.900 au murit, potrivit unui raport al Reuters. Numărul total de cazuri în China continentală este de 80.813 de persoane infectate.

Sursa foto: By ToKa74 / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
China a păstrat 3 minute de reculegere în memoria victimelor COVID-19
Setari Cookie-uri