Coronavirus | Farmaciile din țară dețin un stoc minimal de măști de protecție, fără posibilitate de suplimentare

În momentul de față, farmaciile din România au un stoc minimal pentru cererile curente de măști de protecție, pe care nu îl pot înnoi din cauza lipsei de stoc atât la nivel național, cât și internațional, spune Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR).

Te invitam la Future Healthcare, eveniment wall-street.ro dedicat domeniului farmaceutic si serviciilor medicale, pentru a afla mai multe despre industria de sanatate. Inscrie-te gratuit la conferinta aici!

Membrii Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România au căutat furnizori suplimentari pentru a acoperi cererea fără precedent de măști de protecție, dar din păcate producători specializați pe această nișă nu au suplinitori, ”prin urmare nu putem discuta despre o producție suplimentară”, se precizează într-un comunicat de presă.

CORONAVIRUS| Cum arată un magazin din Italia dintr-o zonă de la sute de kilometri distanță de focar

Guvernul cumpără termoscanere de la cine le livrează cel mai repede: ”Apoi contează prețul”

Citeste si:
BREAKING | Grecia va intensifica măsurile de verificare la granița...
BREAKING | Grecia va...

Datele din piață arată că producția și livrarea de măști de protecție este prioritară pentru Republica Chineză. De asemenea, aceste măști sunt un produs realizat preponderent în China, care din cauza răspândirii masive a virusului, nu mai poate onora producția.

În ceea ce privește costumele de protecție, farmaciile nu comercializează astfel de produse. Distribuitorii nu comercializează măști de față și nici costume de protecție.

În plus față de protecția cu ajutorul măștilor de față, ADRFR recomandă o urmare riguroasă a regulilor de igienă de baza: spălatul pe mâine cât mai des, igienizarea și dezinfectarea cu produse specifice. În farmacii sunt disponibile stocuri proporționale cu vânzarea produselor pentru dezinfectarea mâinilor și a suprafețelor.

Vezi si: Coronavirus | Diferenţa dintre carantină şi izolarea la domiciliu. Cum şi cui se aplică măsurile

Citeste si:
Slujbă cu zeci de oameni, fără măști de protecție
Slujbă cu zeci de oameni,...

17 persoane sunt în carantină în România, după ce s-au aflat în zone unde sunt numeroase cazuri de infectare cu coronavirus, iar alţi aproximativ 1.000 de oameni sunt izolaţi la domiciliu, au anunţat, luni seară, autorităţile române. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că, în Neamţ, două persoane venite din China nu au respectat măsurile privind izolarea la domiciliu şi riscă amendă sau închisoare. La nivel naţional sunt peste 4.000 de locuri de carantină, în 125 de locaţii. Până în prezent, în România nu s-a confirmat niciun caz de infecţie cu coronavirus, luni seară nemaifiind în lucru alte teste.

Sursa foto: Shutterstock By BonNontawat

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Cazul unui pacient externat la cerere: după o săptămână a ajuns aproape în comă
Setari Cookie-uri