Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că 15 mai este un termen administrativ, când se termină starea de urgenţă, dar a atras atenţia că, din păcate, epidemia de COVID-19 nu s-a încheiat, scrie Agerpres.

"Din păcate, epidemia este între noi. Avem şi astăzi, probabil aţi văzut datele, peste 300, 320 de cazuri noi şi vreau să atrag atenţia asupra unui lucru pe care l-am constatat. Peste o săptămână expiră starea de urgenţă. Din păcate, asta nu înseamnă că epidemia s-a terminat. Epidemia este între noi. Trebuie să avem foarte mare grijă ca atunci când putem să ne mişcăm un pic mai liber să nu avem o explozie de infecţii noi. Sunt reguli simple, trebuie să păstrăm distanţa, trebuie să purtăm mască, trebuie să ne spălăm foarte des pe mâini, trebuie să avem grijă mai multă fiecare de noi şi de cei cu care relaţionăm. 15 mai este doar un termen administrativ, când se termină starea de urgenţă, dar din păcate epidemia nu se arată în retragere. Mare, mare grijă, dragi români, ca să nu dăm cu piciorul la tot ce am realizat în ultimele două luni cu mari sacrificii. Şi ştiu că fiecare dintre voi a avut de îndurat lucruri complicate în această stare de urgenţă", a afirmat şeful statului, după ce a vizitat, împreună cu premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, Unitatea de suport medical COVID-19 din Târgu Mureş.

Citește și: Iohannis, mesaj de Ziua Europei: În confruntarea cu pandemia, România a dovedit încă o dată că este un partener de încredere

Klaus Iohannis a arătat că Unitatea de suport de la Târgu Mureş, realizată într-o sală polivalentă, va deveni funcţională în câteva zile.

"Am venit aici fiindcă doresc să subliniez două lucruri: în primul rând faptul că s-a realizat această unitate externă medicală prin colaborarea mai multor autorităţi, un exemplu foarte bun de colaborare şi în plan local, şi cu autorităţile centrale. Această sală polivalentă transformată în Unitate Suport va deveni funcţională în câteva zile. De menţionat, din păcate aici la Târgu Mureş au fost relativ multe cazuri de COVID-19 şi mi-a plăcut că au fost prevăzători şi au instalat toţi cei implicaţi - CJ, Prefectura, Universitatea, Ministerul Sănătăţii spitalul care va deservi unitatea în timp util, această extensie pentru a fi pregătiţi", a mai spus preşedintele.

Citeste si:
Zuckerberg: Companiile de "social media" nu trebuie să fie...
Mark Zuckerberg: Companiile...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Orban, amendat pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise
Setari Cookie-uri