Guvernul a decis numirea lui Gheorghe Cojanu în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, potrivit Agerpres.

Au fost adoptate mai multe hotărâri de guvern pentru eliberări şi numiri de prefecţi sau subprefecţi. Dintre acestea menţionez hotărârea de guvern pentru numirea prefectului municipiului Bucureşti în persoana domnului Cojanu Gheorghe. De asemenea, au fost numiţi mai mulţi subprefecţi la nivelul judeţelor Călăraşi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov şi Olt", a declarat Dancă la finalul şedinţei de guvern.

În cadrul ședintei de azi, au fost adoptate mai multe ordonanțe de urgență și măsuri. Guvernul a aprobat acordarea de măşti de protecţie pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate, a anunţat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

"Am adoptat astăzi în şedinţa de guvern o ordonanţă de urgenţă privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de Sănătate Publică, autorităţilor locale, necesarul de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale. În acest sens s-au aprobat măşti de protecţie pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate", a declarat Nelu Tătaru la finalul şedinţei de guvern.

El a precizat că se acordă câte 50 de măşti de protecţie persoanelor din categoriile defavorizate, aferente unei perioade de două luni.

Citeste si:
Guvernul francez cere Renault să nu îşi mai dezvolte producţia...
Guvernul francez cere Renault...

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care reglementează sistemul de distribuţie a pachetelor cu produse de igienă şi alimentare destinate unui număr de 1.200.000 de persoane aflate într-o situaţie de vulnerabilitate.

"Discutăm de o primă tranşă de pachete de igienă corporală, pentru care va începe distribuirea începând cu data de 4 iunie şi apoi două tranşe de pachete alimentare, adică peste 2.400.000 de astfel de pachete, care vor fi distribuite începând cu data de 15 iunie. Este o măsură aşteptată pe de o parte de beneficiarii pachetelor alimentare, care se găsesc astăzi în situaţie de risc de sărăcie, care au venitul sub venitul minim garantat pentru acordarea ajutorului social, dar este o măsură aşteptată şi de industria de panificaţie, de industria alimentară", a arătat ministrul într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

În acest sens, el a menţionat că pachetele vor include în total 35.000 de tone de făină albă de grâu, peste 10.000 de tone de conserve de carne de vită, peste 6.000 de tone de conserve de carne de porc.

Citeste si:
Marius Ghincea a fost investit in functia de prefect al Capitalei
Marius Ghincea a fost...
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
VIDEO Insula Belina și Brațul Pavel revin în administrarea statului
Setari Cookie-uri