Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil proiectul de hotărâre de guvern privind suplimentarea numărului maxim de posturi în Ministerul Public.

Potrivit proiectului pus în dezbatere publică de Ministerul Justiţiei la sfârşitul lunii aprilie, numărul maxim de posturi prevăzut pentru Ministerul Public ar urma să se suplimenteze cu 50 de posturi de procuror, 100 de posturi de personal auxiliar de specialitate şi 20 - de funcţionar public. Se va realiza, astfel, o creştere de la 6.996 de posturi la 7.166.

Ministerul Justiţiei arată, în nota de fundamentare a proiectului de act normativ, că există şi un număr de posturi vacante, dar în cadrul unor structuri de parchet neatractive, unde atragerea specialiştilor se face cu mare greutate. De asemenea, numărul maxim de posturi de grefieri nu a mai fost suplimentat din anul 2015, iar numărul posturilor de procuror a fost suplimentat în ultimii 13 ani doar prin transformarea unor posturi vacante din alte categorii de personal, în special de la departamentele economico-financiare ale parchetelor, scrie Agerpres.

"În aceste condiţii, în anul 2019 au fost formulate numeroase solicitări de suplimentare a numărului de posturi de procuror şi grefieri de către procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel, având în vedere volumul crescut de muncă înregistrat, extinderea atribuţiilor grefierilor şi uzura fizică a personalului care se confruntă foarte des cu imposibilitatea efectuării concediilor de odihnă sau recuperării orelor suplimentare. De asemenea, dinamica volumului de activitate şi transferul unor sarcini de la procuror la grefieri impun necesitatea transpunerii în practică a măsurii de suplimentare de posturi prevăzute în Planul de acţiune menţionat", se arată în document.

Conform sursei citate, unele solicitări au putut fi soluţionate prin redistribuiri sau transformări ale unor posturi vacante, însă în prezent nu mai există posturi care să poată fi transformate în posturi de procuror sau grefier.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri