VIDEO. Premierul Ludovic Orban a fost la terasă în Centrul Vechi și s-a întâlnit cu Nicușor Dan

Premierul Ludovic Orban a ieșit în Centrul Vechi al Capitalei, sâmbătă după-amiază, în primul weekend de relaxare cu terasele oficial deschise. Șeful Guvernului era însoțit de mai mulți dintre colaboratorii săi, printre care Ionel Dancă, șeful Cancelariei, și consilierul Andi Manciu, și a declarat că răspunde invitației unui prieten care este bucuros că și-a putut deschide terasa.

„Răspund la invitația unui bun amic, care de bucurie că a deschis terasa, m-a invitat și pe mine”, a explicat Ludovic Orban, scrie Digi24.

Întrebat ce îi așteaptă pe români după 15 iunie, premierul a confirmat că sunt analizate alte măsuri de relaxare. Acestea vor fi anunțate cu câteva zile înainte de data de 15 iunie. „Le vom anunța la timpul potrivit”, a spus Ludovic Orban atunci când i s-a cerut un orizont de timp.

Premierul a plecat din Centrul Vechi după ce a stat cam o oră și jumătate la o terasă. La plecare, le-a spus jurnaliștilor că a fost plăcut și că a observat că regulile sunt respectate la terase. A mărturisit că i-a plăcut să vadă oameni prietenoși, care se bucură de relaxare.

Citeste si:
Măști pentru 2,3 milioane de români: cum vor fi distribuite
Măști pentru 2,3 milioane de...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Întrebat dacă a venit în inspecție, premierul a zâmbit și a spus: „Am eu față de inspector?” A explicat apoi că altele sunt instituțiile abilitate să facă verificări și controale și a spus că le-a dat instrucțiuni să fie ferme, dar înainte de a trece la măsuri mai drastice să solicite mai întâi conformarea la reguli.

Premierul nu a părăsit însă de tot Centrul Vechi. A bifat câteva localuri chiar, a vorbit cu patronii, și-a luat notițe, le-a dat lămuriri, a salutat petrecăreții și a promis iar, în fața presei, că se lasă de fumat.

La ultima oprire, unde a zăbovit până la lăsarea nopții, s-a întâlnit la un restaurant cu Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL la Primăria Capitalei. Au stat la o masă în curtea restaurantului și au plecat împreună apoi, pe jos, în jurul orei 22:15.

Citeste si:
Firea anunță că participă la dezbateri doar cu test antidrog și...
Firea anunță că participă la...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri