Avocatul Poporului a sesizat la CCR legea privind impozitarea pensiilor

Curtea Constituţională a României a înregistrat sesizarea Avocatului Poporului cu privire la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul Fiscal, au precizat oficiali ai CCR.

Până la acest moment, Curtea Constituţională nu a stabilit un termen la care urmează să fie discutată sesizarea. Plenul Camerei Deputaţilor a dat, miercuri, vot favorabil proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal, care are ca obiect de reglementare instituirea unei taxe pe veniturile şi indemnizaţiile pentru limită de vârstă, potrivit Agerpres.

Au fost înregistrate 307 de voturi "pentru" şi unul 'împotrivă'. Conform unui amendament, "pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85% pentru ceea ce depăşeşte suma de 7.001 lei".

Proiectul, adoptat de Senat în 2019, a fost susţinut în plen de toate grupurile parlamentare şi introduce noţiunea de "taxă pe veniturile din pensii şi indemnizaţii pentru limită de vârstă".

Citeste si:
Avocatul Poporului atacă, din nou, legea carantinei
Avocatul Poporului atacă, din...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri